Aral Fen'in yaz kursları yabancı öğretmenler eşliğinde başladı

Kastamonu'nda faaliyet gösteren Özel Aral Fen Eğitim Kurumları tarafından organize edilen yaz kursları yabancı öğretmenler eşliğinde başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrencilerin İngilizce eğitimini hızlandırmak için Gana ve Tanzanya'dan gelen öğretmenlerle kurslar sürüyor.

Günde 7 saat olmak üzere haftada 6 gün yapılan kurslarda asıl öğretmenliği Gana'dan gelen Ridwan Amoako, yardımcı öğretmenliği ise Sırajı Haruna Hamıd ve Ally Hassan üstleniyor. Access isimli kitabı kaynak olarak kullanan öğretmenler, öğrencilerle birebir iletişim içerisinde ders işliyor. Amaçlarının gramer öğretmekten ziyade çocuklara dili pratikte öğretmek olduğunu söyleyen öğretmen Ridwan Amoako, ?Öğrenciler İngilizce dil bilgisi ve kelime konusunda çok başarılı ama biz burada onların İngilizceyi konuşabilmelerini sağlamak için bulunuyoruz.? dedi.

Ridwan Amoako, çocukların ne kadar küçük yaşat başlanırsa o kadar çabuk İngilizce öğrendiklerine dikkat çekti ve mutlaka anaokulunda İngilizce eğitimine başlanması gerektiğini söyledi.

Ayrıca kurs bünyesinde öğrenciler öğretmenleriyle birlikte sosyal aktivitelerde bulunuyor. Bunun yanı sıra öğretmenler ailelerle de sürekli iletişim içinde olduklarında kültür alışverişi sağlanıyor. Kursla ilgili görüşlerini aldığımız öğrencilerden Eylül İkbal, ?İngilizceyi doğru telaffuz etmeyi öğreniyoruz. Öğretmenlerimiz bizimle bire bir ilgilendiği için daha çabuk öğreniyoruz. Yaptığımız aktivitelerde tatilimizi iyi değerlendirmemizi sağlıyor.? dedi.

Kursların bir süre daha süreceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber