Oltu turizm çalıştayında Oltu taşı ve cağ kebabı konuşuldu

Erzurum'un Oltu ilçesinde turizm çalıştayı düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oltu Girişimci İşadamları Derneği (OLGİAD) ve Kuzeydoğu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) işbirliği ile organize edilen turizm çalıştayında Oltu taşı ve cağ kebabı yanı sıra ilçenin tarihi ve turistik yerleri ele alındı.

Toplantıda ilçenin adını duyurmada önemli bir yere sahip olan Oltu taşı ve cağ kebabı üzerine yoğunlaşıldı. KUDAKA Araştırma Planlama Birliği Başkanı Dr. Süleyman Toy yaptığı konuşmada, ?Oltu, tarihi bir kent olması ve bununla birlikte Oltu taşı gibi bir cevherin çıkarılıp işlendiği bir merkez olması nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olmaya çok müsait bir yerdir.? dedi. Dr. Toy, başta ilçe yönetimi olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve müteşebbislerin katkılarıyla ilçe yakın bir zamanda cazibe merkezi haline getirilebileceğini söyleyerek, uzun vadede plan ve proje yapılabileceğini, bu zaman zarfında kısa vadeli projeler olan tur şirketlerinin Oltu üzerinden geçişini sağlayarak tanıtımını bizzat takip edeceğini söyledi.

Turizm çalıştayına konuşmacı olarak katılan Çoruh Havzası Kalkınma Birliği (ÇOKAB) yetkilisi Cafer Yakupoğulları, Oltu'da turizmin gelişmesinden söz edilecekse iki kriter üzerinde yoğunlaşılması gerektiğini vurguladı. Yakupoğulları, sözlerine şöyle devam etti: ?Sivil toplum örgütleri birlikte kalkınma projeleri geliştirerek, ilçeye hizmet vermelidir. Yapılacak çalışmalarda Oltu taşı ilçe kalkınmasının odak merkezine konulmalı, diğer unsurlar da çevresine yerleştirilerek ilçeye hizmet verilmelidir.? Yakupoğulları, Oltu taşı ve cağ kebabının kendisinden faydalanılabilir, kayda değer bir getiri sağlanmasının kaçınılmaz olduğunu, her caddede tur otobüsleri görüldüğü takdirde ilçenin kalkınmasında turizm hedefine ulaşılmış olacağına dikkat çekti.

Oltu Toplum Merkezi konferans salonunda yapılan çalıştaya Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, OLGİAD yönetim kurulu üyeleri, KUDAKA Araştırma Planlama Birliği Başkanı Dr. Süleyman Toy, Oltu Taşı Derneği Başkanı Recep Asan, Halk Eğitim Müdürü Nuri Alkan, ÇOKAB yetkilisi Cafer Yakupoğulları ve çok sayıda Oltu taşı işlemecisi katıldı.

Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, KUDAKA ve OLGİAD tarafından organize edilen turizm çalıştayının verimli geçtiğini, ilçenin kalkınması adına sivil toplum kuruluşlarının ve işletmecilerin yanında olacaklarını ifade etti. Öte yandan, belli periyotlarda kalkınma çalıştayları yapılacağı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber