Konya, açlıkla boğuşan Yemen'e yardım elini uzatıyor

Konya'da faaliyet gösteren Bahar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Yemen'de yaşanan açlık ve kıtlıktan etkilenen insanlara yardım kampanyası başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya merkez Bera Otel'de düzenlenen iftar yemeğiyle başlatılan yardım kampanyasına 200'e yakın davetli katıldı. Programın sunuculuğunu Samanyolu TV'den Asım Yıldırım, açlık, kıtlık ve siyasi karışıklık yaşayan Yemen'in Türkiye tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu anlattı. Yıldırım, "Gönlü dünyadan büyük, cömertliği dillere destan Anadolu insanı bütün dünyada mazlumların yardımına koşuyor. Sizler yardımlarınızla dünyanın mazlum milletlerinin gönüllerinde taht kuruyorsunuz. Bugün Yemen'in de sizlerin yardımlarına ihtiyacı var. Açlığın pençesindeki Yemen'de 300 bine yakın çocuk yetersiz beslenme sebebiyle ölümün kıyısında. Sizlerin yardımlarını bekliyor. Allah'ın bir iyiliğe 10, 70, 100 misliyle ve sınırsız karşılık vereceğini vadettiğini hatırımızdan çıkarmadan Ramazan'da Yemen'deki kardeşlerimize yardım elimizi uzatalım." dedi.

Bahar Derneği'nin yemek davetine katılan misafirler, Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi'nin Yemen'de kurduğu iftar çadırlarına katkı vermeye davet edildi. Davetliler, iftar çadırında yaklaşık 50 bin kişilik yemek vermeyi taahhüt etti.

Bahar Derneği Başkanı Sibel Oğuz, göreve başlar başlamaz düzenledikleri 'Yemen'e Yardım Kampanyası' iftarına katılımın yüksek olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Sibel Oğuz, Konyalı kadınların çabası, gayreti ve desteğiyle bugünlere ulaşan derneğin bundan sonraki süreçte daha faal olması için çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber