Kozan MEB'in AB projeleri

Kozan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 7 farklı Avrupa Birliği Projesi kapsamında 13 ülke ile proje ortaklığı kurulduğu bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AA muhabirinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, ilçedeki 3'ü ilköğretim 4'ü lise tarafından hazırlanan ve onay bekleyen 2012 yılı projeleri kapsamında 7 farklı AB projesi için 13 ülkeden proje ortağı bulundu.

Sunulan projelerin kabul edilmesi halinde, projelerden 6'sı Ulusal Ajans'ın Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nca yürütülen Comenius ve Youth programları kapsamında, diğeri ise Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından finans edilecek.

Projeler, Almanya, Bulgaristan, Romanya, Estonya, İtalya, Portekiz, Letonya, Macaristan, Hırvatistan, İspanya, Litvanya, İzlanda ve Polonyalı Ortaklar ile yürütülecek.

Projelerin konuları "Engelli çocukların okulda, eğitimde, öğrenmede hakları. Matematik öğrenimini daha eğlenceli hale getirme ve oyunlarla matematik öğrenimi. Yardımlaşma. Yemek kültürünün paylaşılması ve gelecek nesillere aktarılması. Dil öğreniminin zevkli hale getirilmesi. Göçle gelen nüfusun sosyal ve iktisadi uyumunun sağlanması. Gençlik girişimi" şeklinde sıralanıyor.

Muhabir: Volkan Varan / Aykut Ünlüpınar

Yayıncı: Süleyman Tıraş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber