Niğde Belediye Başkanı Akdoğan: 'Halkımızı mahcup etmeyeceğiz'

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Halkımız bize güvenmeye devam etsin biz onları mahcup etmeyeceğiz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Niğde Belediye Başkanı Akdoğan yaptığı açıklamada, 15 Ağustos 2012 tarihinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından gerçekleştirilecek ihale sonrası başlayacak inşaatlar için Kentsel Dönüşüm alanında hazırlıkların devam ettiği belirtti.

121 hektarlık alanda uygulanacak Efendibey, Şehitler ve Şahinali mahallelerini kapsayan Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, toplam 6 bin adet 60, 75, 90, 110, 125, 135, 149 ve 190 metre kareden oluşan konut tiplerinin yapılacağını ifade etti.

Ayrıca 20, 35, 50 ve 80 metre kareden oluşan bağımsız ticari alanlar ile kentsel dönüşüm alanında 25 ve 35 metre genişliğinde bulvarlar, yürüyüş yolları ve açık spor alanlarının oluşturulacağını belirten Akdoğan, şunları kaydetti:

"Bunların yanı sıra kent parkı yapılacak. Kent parkı içerisinde restoranlar, kafeler, çay bahçeleri ve oturma alanları olacak. Kentsel dönüşüm projesini ikmal ettik. Belediye teknik elemanları 1,5 yıl yoğun bir bir çalışma yürüttü. Burada hiç kimsenin mağdur olmasına göz yummayacağız. Bilakis bu bölgede arsası, evi olanlar kazançlı çıkmış olacaklar. Bununla ilgili 15 Ağustos da 702 tane konutumuzun ihalesi yapılacak. Sonraki süreçte ise Kasım ayı ortalarında 2 bin 200 konutun daha ihalesini yaparak kentsel dönüşümü de inşallah hızlı bir şekilde devam ettireceğiz. Bu proje Niğde'mizin sosyal yaşantısını üst seviyelere çekecek bir proje. Bu projemizin Niğde'mize hayırlı olmasını diliyorum. Halkımız bize güvenmeye devam etsin biz onları mahcup etmeyeceğiz ve gece gündüz onların hizmetkarı olarak çalışmamızı devam ettireceğiz."

Muhabir: Betül Abbak / Musa Özyürek

Yayıncı: İsmail İçer

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber