Re'sen emekliler Başbakan'dan çözüm bekliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nden disiplinsizlik gerekçesi ile yargı kararı olmadan kararnamelerle re'sen emekli edilen askerler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan haklarının iadesi için çözüm bekliyor.

SORUNUN TEK ÇÖZÜM MERCİ BAŞBAKAN

Re'sen Emekliler Derneği Başkanı Servet Kahramaner, sorunlarının tek çözüm mercinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. Bir yılı aşkın bir süredir TSK'den kararnamelerle ilişiği kesilenlere yapılan çifte standardı, eşitsizliği, adaletsizliği anlatmaya çalıştıklarını belirten Kahramaner, TSK'den YAŞ kararları ile ilişiği kesilenlere geçen yıl çıkarılan kanunla takım özlük haklarının verildiğini fakat benzeri gerekçelerle ilişiği kesilen kararname mağdurlarına da bu hakların tanınması gerektiğini vurguladı. Kahramaner, devlete olan güvenin sağlanması adına bu adımın atılmasının şart olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Aylardır sabırla ve sükunetle bekliyoruz. YAŞ kararları ile TSK'den ilişiği kesilenlerle, 28 Şubat sürecinde disiplin gerekçeleri ile meslekten çıkarılan devlet memurlarına hakları iade edildi. Yine terör örgütü üyeleri pişmanlık yasaları çıkarılarak affedildiler. TSK'den kararnameler ile re'sen emekli edilenler çok mu büyük suçlar işlediler ki affedilmiyorlar? Bunu merak ediyorum."

Bu zamana kadar kararname mağdurları ile ilgili bir düzenleme yapılmadığını, bu durumun kendilerini üzdüğünü vurgulayan Kahramaner, "Re'sen emekliler içinde vatan haini, hırsız, uyuşturucu bağımlısı varsa ayırt edilsin, geride kalan masumlara da hakları iade edilsin. Bu konuyu ancak sayın Başbakan çözecektir. Sayın Başbakan'ın bu çağrımıza duyarsız kalmayacağını ümit ediyoruz.? diye konuştu.

YAŞ MAĞDURLARINA HAKLARININ İADESİ İÇİN KANUN ÇIKMIŞTI

Geçtiğimiz yıl çıkarılan 6191 sayılı yasanın geçici 32. maddesi ile TSK'dan ?Yargı denetimine kapalı idari işlemler veya YAŞ kararları ile ilişiği kesilen" askerlere bazı özlük hakları geri iade edilmişti. Benzeri gerekçelerle TSK ile ilişikleri kesilmelerine rağmen re'sen emekli edilenler bu kanundan yararlanamamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber