Merzifon'da çocuklar 'camiyi sevsinler' diye hediye yağmuruna tutuldu

Amasya'nın Merzifon ilçesinde İlim Yayma Cemiyeti Merzifon Temsilciliği ile İlçe Müftülüğü'nün çocukların camileri daha çok sevmeleri için düzenlediği 'Haydi Çocuklar Camiye' isimli ödüllü organizasyon da 254 öğrenci hediye aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

25 Haziran-22 Temmuz 2012 tarihleri arasında düzenlenen yarışma için hayırseverlerin bağışladığı hediye miktarı ise 60 bin lirayı aştı.

TÖREN DÜZENLENDİ

254 öğrencinin ödül alması nedeniyle Bahçelievler Kültür Sarayı'nda bir tören düzenlendi. Törende konuşan

İlim Yayma Cemiyeti Merzifon Şube Başkan Yardımcısı Hüseyin Armağan, amaçlarının camiyle barışık, cemaate alışık, namaza aşık bir nesil yetiştirmek olduğuna dikkat çekti. Armağan, ?İlçe müftülüğümüzle beraber organize ettiğimiz 'Haydi Çocuklar Camiye' projesi yaptığımız çalışmalar içinde ayrı bir önem taşıyor. Biz bu çalışmayla saf yürekli, melek yüzlü bu çocuklar, camilerle barışık olsunlar. Camileri Kabe'nin bir şubesi kabul edip, orada nefes almanın hazzına ersinler. Cemaate alışık olsunlar, bir ve beraber olmanın ne olduğunun farkına varsınlar ve namaza aşık olsunlar istedik.? diye konuştu.

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, İlim Yayma Cemiyeti'nin faaliyetinin artarak devamı isterken Kaymakam Mehmet Fatih Geyim de eğitimin sadece okulda değil evde, sokakta ve camide devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

NAMAZI CAMİ DE KILANLAR KAZANDI

Konuşmaların ardından 4 grup da öğrencilere ödülleri verildi. 1. grupta 28 gün 5 vakit namazı camide kılan 106 öğrenciden çekilişle belirlenen 20 öğrenciye lap top, 10 öğrenciye tablet bilgisayar, 21 öğrenciye fotoğraf makinesi ve gram altın, 55 öğrenciye ise bisiklet ve çekilişsiz gram altın protokol üyeleri tarafından hediye edildi. 2. grupta toplam 56 öğrencinin 21'ine fotoğraf makinesi, 10'una cep telefonu ve 25'ine çekilişsiz bisiklet hediye edildi. 3.grupta yer alan 27 öğrenciye çekilişsiz kol saati ve mp3, 4. grupta yer alan 65 öğrenciye ise çekilişsiz kol saati hediye olarak verildi.

Törene Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Çilez, İlçe Müftüsü Ahmet Süzen, Belediye Başkan Yardımcısı İskender Doğru, daire müdürleri ve çocuklar ile aileleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber