TÜMSİAD Başkanı Çekici: Savaşın içine çekilmek isteniyoruz

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Gaziantep Şubesi Başkanı Cuma Çekici, Suriye meselesiyle ilgili olarak, ?Türkiye'nin yükselişinin önlenebilmesi için bir savaşın içine çekilmek isteniyor.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uğurlu Termal Resort Otel'de açıklamalarda bulunan TÜMSİAD Şube Başkanı Çekici, derneğin yeniden yapılandığına dikkat çekti.

Yeni yönetimin güçlerine güç kattığını söyleyen Çekiçi, "Türkiye'de en yüksek üye sayısına sahip derneğiz. Güzel işler yapıyor, güzel işlere imza atıyoruz." diye konuştu. TÜMSİAD olarak Suriye'de yaşanan olaylardan dolayı üzüntü yaşadıklarını dile getiren Çekici, ?Suriye ile ilişkilerimiz üst seviyelere çıkmışken olaylar nedeniyle Suriye'de kardeşlerimiz ve biz ciddi kayıp içerisindeyiz. Umut ediyoruz ki bu durum bir an önce sonlansın. İlişkilerimiz Suriye ile eskisinden daha güzel bir hale gelsin. Bu durumda özel ticari ilişkilerimiz zedeleniyor. Gaziantep'i ziyaret eden 1 milyon Suriyeli iç savaş nedeniyle kayboldu. Şu an ki Devlet Başkanı Beşar Esad'a Allah akıl fikir versin. Devlet başkanı ülkesinde halkını helak etti. Ülkemizin, misafirperverliliğini göstererek ülkesinden kaçan Suriye vatandaşlarına barınma imkânı vermesini TÜMSİAD olarak takdirle karşılıyoruz.? dedi.

Suriye'deki zulme 'dur' denilmesi gerektiğini ifade eden Çekici, şöyle devam etti: ?Suriye konusunda bazı ülkelerdeki gibi bu olayların önlenmesi için etkili bir rol oynanmıyor. Aslında çoktan önlenebilirdi. Etki zayıf, tam anlamıyla müdahale edilmiyor. Olayların önüne geçilebilir. Çok ciddi bir anlamda fabrikası bombalanan kundaklanan iş adalarımız var. Şahsen görüştük. Zararlarının 5 milyon doların üstünde olduğu belirtiliyor. Fabrikalarında Türk bayrağı sallandığı için bombalanmış. Bu için sonlanması gerekiyor. Bizi çokça üzen Müslüman kardeşlerimizin kanının akması.?

Türkiye'nin ekonomik olarak büyümesinin kıskanıldığını belirten Çekici, Türkiye'nin bu yükselişinin durdurulması için bir savaşın içene sokulmak istendiğinin altını çizdi. Bunun örneğinin savaş uçağının düşürülmesi olayında yaşandığını kaydeden Çekici, ?Türkiye bu olayda soğukkanlı ve akıllı davranarak hareket etti. Aslında savaşacak askeri gücümüz var fakat Türkiye önemli bir virajda olduğu için çok dikkatli bir yol izleniyor.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber