Kural ihlali yapan sürücüler mobeseye takıldı

Bursa'da, kural ihlali yaparak trafik kazasına sebep olan sürücüler mobese kameralarına takıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kazalarda en çok ihlal edilen kural ise kırmızı ışıkta durmamak ve şerit ihlali yapmak olarak kayıtlara girdi.

Görüntüler, özellikle kırmızı ışık ihlalleri ile sürücülerin sabırsızlıkla hareket etmelerinin önemli kazalara davetiye çıkardığını gözler önüne seriyor. Bursa Emniyet Müdürlüğü, son günlerde meydana gelen 11 ayrı trafik kazasının görüntülerini basına dağıttı. Mobese kayıtlarında, genellikle dikkatsizlik nedeniyle meydana gelen kazalar görülüyor. Görüntülerde, Osmangazi ilçesi Esentepe Mahallesi Esentepe Kavşağı'ndaki maddi ve yaralamalı kazada hafif ticari araç minibüse çarpıyor. Kendisine yeşil yanan minibüs, kırmızı ışı ihlali yapan hafif ticari aracın hedefi oluyor.

Yıldırım ilçesinde ise Polis Koleji Kavşağı'nda kırmızı ışık ihlali kazaya sebep oluyor. Kendisine yeşil yanan sürücü hareket edince kırmızıdan geçen otomobille çarpışıyor. Atatürk Caddesi'nde araçların arasında yürümeye çalışan bir kişiye ise otomobilin çarpması mobese kameraları tarafından kayda alındı. Millet Mahallesi'nde kırmızı ışıkta bekleyen otomobile arkadan gelen bir otomobilin çarpması da kameralar tarafından kayda alındı. Siteler Mahallesi'nde ise kazada kamyonet otomobile çarpıyor. Teknik Malzeme Ofisi Kavşağı'ndaki kazada ise kontrolden çıkan otomobil yalpa yaparak yoldan çıkıyor.

Kazalarda sürücü ihlallerinin başrol oynadığı ortaya çıktı. Emniyet yetkilileri, görüntülerdeki ihlallerin vatandaşlarca iyi ihlal edilmesi gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber