Mamak Bilgi Evi öğrencileri SBS'de büyük başarıya imza attı

Mamak Belediyesi bilgi evleri öğrencilerinin Seviye Belirleme Sınavı'nda imza attığı başarılar dikkat çekiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SBS'ye giren toplam 336 bilgi evi öğrencisinden 113'ü 400 puanın üzeni çıkarak kariyerlerinin başlangıcında güzel bir adım attı. Bilgi evi öğrencileri arasında en yüksek puanı ise Lalahan Bilgi Evi öğrencisi Ezgi Sena Aydın 490.637 puan ile elde etti.

Mamak Belediyesi'nin en büyük eğitim yatırımlarından biri olan bilgi evleri Mamaklı öğrencilerin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor. Binlerce Mamaklı öğrencinin faydalandığı bilgi evlerinde alanında uzman bir kadro çalışıyor. Evinde yada bulunduğu ortamda sağlıklı ders çalışma imkanı bulamayan öğrenciler başta olmak üzere Mamak sınırları içerisinde bulunan bütün öğrencilere kapılarını sonuna kadar açan bilgi evleri öğrencilerin başarılarında büyük roller üstleniyor. Son olarak ilköğretim sekizinci sınıflara yönelik yapılan Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) Mamaklı bilgi evi öğrencileri büyük bir başarı elde etti. Bilgi evlerinde eğitim gören ve SBS sınavına giren 336 öğrenciden 113'ü Orta Öğretim Yerleştirme Puanı'nda (OYP) 400 puanı geçerek bu alanda güzel bir başarıya imza attı. Bilgi evleri öğrencileri arasında en yüksek puanı ise Ezgi Sena Aydın 490.637 puanla aldı. Bilgi evi öğrencileri aldıkları bu puanlarla Fen Liseleri, Anadolu Liseleri, Anadolu Öğretmen Liseleri ve Sağlık Meslek Liseleri gibi liselere girme fırsatı buldu.

Bilgi evlerinde verilen hizmetin Mamak'ın yarınlarına yapılan en büyük yatırım olduğunu dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Bilgi evleri Mamak'ın geleceğine yapılan en önemli yatırımdır. Bu noktalara yaptığımız her türlü yatırımlar Mamaklı minikleri daha güzel bir geleceğe hazırlıyor. Bilgi evlerinden faydalanan pek çok öğrencinin okulunda daha başarılı olduğunu gözlemliyoruz. Bu da bizleri bu noktalar yaptığımız katkılar konusunda daha çok motive ediyor. Eğitimci kadrosuyla göz dolduran bilgi evleri Mamaklı öğrencilerin geleceklerine çok daha katkılar sunacak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber