Kıyıdüzü Yarımadası üniversite ile hayat bulacak

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) yeni projesiyle, atıl durumdaki Kıyıdüzü Yarımadası'nı eğlence, dinlenme, oyun ve açık spor alanı haline dönüştürmeyi hedefliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 23:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşsizliğin yüksek olduğu bölgede yeni istihdam alanlarının doğmasını da sağlayacak olan projenin diğer bir hedefi ise Kıyıdüzü Yarımadası'nı doğunun sporcu yetiştirme merkezi yapmak.

Tatvan - Ahlat yolu üzerinde bulunan Kıyıdüzü Yarımadası'nı 20 yıllığına kiralayan BEÜ, projesini yaklaşık yüzde 50'si ormanlık alan olan 2 milyon 569 bin metrekarelik bölgenin 60 bin metrekarelik bölümünde gerçekleştirecek. Rekreaktif

faaliyet alanlarının (halkın eğlence ve dinlenme gereksinimlerini karşılamaya dönük, açık olarak düzenlenen oturma ve yemek yerleri, yemek pişirme yerleri, çeşmeler, oyun ve açık spor alanları, açık gösteri alanları ve yeşil bitki örtüsü bulunan alanlar) yer alacağı proje kapsamında üniversitelerarası, ulusal ve uluslararası spor müsabakalarının düzenlenebilmesi amacıyla oluşturulacak spor tesislerinin yanında çeşitli araştırma ve uygulama merkezlerini kapsayan eğitim birimleri oluşturulacak.

Alınan yarımadanın toplam kıyı şeridi uzunluğu 6 km olduğunu belirten BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, su ile ilgili aktivitelerin yapılacağı kıyı şeridi 1 km olduğunu, yarımadanın yapılaşma dışındaki bölümlerinde dağcılık ve doğa sporlarının yapılmasının planlandığını açıkladı. BEÜ tarafından yapılması planlanan tesis ve birimler, işsizlik oranının yüksek olduğu bölgede istihdam yaratacağı gibi başarılı sporcuların yetiştirilmesine katkı sağlayacağını vurgulayan Doğru, "İlk etapta bu alanda havuz, mesire yeri, yürüme alanları oluşturulacak, sonraki aşamada planlanan diğer tesislerin yapımına başlanacaktır. Bitlis'in sosyal aktivite merkezi yapmayı planladığımız Kıyıdüzü Yarımadasında 2013 yılında başlayacağımız inşaat çalışmalarını 2016 yılında tamamen sonlandırmak istiyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber