Vinç ve kamyon kiralayıp demir çaldılar

Adana'da amca-yeğen 270 TL'ye kiraladıkları vinç ve kamyon ile bir inşaatın önündeki 2 ton demir çalıp 2 bin 500 TL'ye sattıktan sonra yakalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 23:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olay merkez Yüreğir ilçesine bağlı Güzelevler Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre amca Adem Kaya (26) ile yeğeni Murat Kaya Güzelevler Mahallesi'nde bulanan bir inşaatın önündeki demirleri çalmaya karar verdi. Zanlılar 2 ton demiri çalmak için 270 TL'ye vinç ve kamyon kiraladı. Geçtiğimiz günlerde gece kiraladıkları kamyon ve vinçler inşaat alanına gelen hırsızlar 2 ton demiri yükleyip götürdü. Zanlılar daha önceden ayarladığı ve Ş.E.'ye ait inşaat alınına demiri götürüp 2 bin 500 TL'ye sattı. Sabah olduğunda ise inşaatına gelen N.B. 2 ton demirinin olmadığını görünce polise haber verdi.

Başvuru üzerine harekete geçen Adana Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği dedektifleri çalışma başlattı. Çalışma sonucunda demirlerin Süleyman Vahit Caddesi üzerinde inşaatı olan Ş.E.'ye satıldığını tespit etti. Ş.E.'yi gözaltına alan polis Murat Kaya'nın demirleri sattığını öğrendi. Yapılan çalışma sonucunda dün gece Tepebağ Mahallesi'nde Murat Kaya yakalandı. Kaya sorgusunda amcasıyla birlikte hırsızlık yaptığını kabul etti. Zanlılar bugün sorgularının ardından "nitelikli hırsızlık" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber