Balıkesirliler iftarda Mısırlı karinin Kur'an ziyafeti ile coştu

Balıkesir Yeni Ümit Derneği tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan ve üç kez Kur'an okumada Dünya şampiyonu olan Mısırlı meşhur hafız Halit Muhammed Hanefi'nin Kur'an-ı Kerim tilaveti katılımcıları coşturdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir Yeni Ümit Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen iftar yemeği geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Pamukçu Asya Termal Otel'de düzenlenen yemeğe Balıkesir protokolünün yanı sıra il ve ilçelerden işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Pamukçu Asya Termal Otel'i bahçesindeki iftara katılan konuklar Yeni Ümit Derneği tarafından tertip edilen iftara katılmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yemeğin ardından sahneye çıkan Mısırlı hafız Halit Muhammed Hanefi'nin Kur'an-ı Kerim tilaveti katılımcılar tarafından büyük beğeni ile dinlendi. Balıkesir'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Halit Muhammed Hanefi, mübarek Ramazan ayının tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Balıkesir Yeni Ümit Derneği Başkanı Cemal Lostar, derneğin kuruyuş amacı ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Derneğin yeni kurulduğunu belirten Dernek Başkanı Lostar, yapmak istedikleri projelerle çok önmeli bir boşluğu dolduracaklarını ifade etti. İşadamları ile beraber hem yurt içinde hem yurt dışında yıl içerisinde bir çok geziler yaptıklarını anlatan Lostar, "Yurt içinde Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesinde şuanda inşaatını bitirmek üzere olduğumuz okuma salonlarını ve eğitim merkezlerini gördük. Ellerinden tutulup, sahip çıkılan çocukların toplum adına nasıl bir kazanım olduklarına şahit olduk. 'Bir şey olmaz' deyip alaka duyulmayan ciddi bir fedakarlıkla yetiştirildiğinde imkan verildiğinde büyük başarılar elde ettiğini gördük. Daha önce güvenlik güçlerini taşlayan, hırsızlık yapan, çeşitli suçlara bulaşan bu çocuklardan da vatana, millete faydalı insanlar olabileceği ortada. Biz de fırsat eşitliğinin sağlanması adına ciddi hamlelere ihtiyaç duyulan ülkemizde sosyal dengenin oluşturulması için bir adım atarak Yeni Ümit Derneği'ni kurduk." dedi.

"EĞİTİMDE FEDA EDİLECEK HİÇ BİR FERT YOKTUR"

Derneğin 'Eğitimde feda edilecek hiç bir fert yoktur', sözünü ilke edindiğine dikkat çeken Dernek Başkanı Lostar, tüm sorunların eğitimle çözülebileceğini düşündüklerini, problemlerin ana kaynağının da cehalet ve sefalet olduğunu vurguladı. Bu sorunların sevgi, şefkat, yardımlaşma ve dayanışmayla çözüleceğine inanan bir sivil toplum örgütü olduklarını aktaran Yeni Ümit Derneği Başkanı Cemal Lostar, "Derneğimizin misyonu, fakir ve ihtiyaç sahibi ailelerin ilköğretim çağındaki çocuklarına her türlü eğitim desteğini ücretsiz olarak vermektir. Yeni Ümit Derneği olarak Balıkesir'de maddi imkanları iyi olmayan ve özel eğitim imkanlarından yoksun öğrencilerin kötü alışkanlık ve eylemlerden uzak kalması sağlamaktır. Bu çocukları toplumun üretken, faydalı ve birleştirici fertleri haline getirmeyi amaç edindik. Şuanda Gündoğan Mahallesi'nde inşaatı tamamlanma aşamasına gelen eğitim merkezimizi eylül ayında açmak için çalışıyoruz. Hedefimiz gelecekte il merkezinde ihtiyaç duyulan yerlerde 4-5 tane daha eğitim merkezi açmaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber