Kamu-Sen'den Bakan Şahin'e tepki

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2005 11:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Samsun İl Temsilcisi İsmet Çiftci, 15 Ağustos'ta yapılacak toplu görüşmeler yaklaşırken Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in çalışmalarını eleştirerek, "Mehmet Ali Şahin bir anda memurların Şahin'i olmaya soyundu. Hükümetin bu yılki oyunu 'ben veriyorum' mantığına dayanmaktadır" dedi.

Hükümetin toplu görüşme masasına oturmadan oyun yaptığını öne süren İsmet Çiftci, "Bakan Şahin, memurların yetki verdiği sendikaların yerine adeta şimdiden hükümetle masaya oturmuş, sendikaların alamadığı hakları 15 Ağustos'a yetiştirmeye çalışıyor. Anlaşılıyor ki, hükümetin bu yılki oyunu 'Ben veriyorum' mantığına dayanmaktadır" dedi.

Sendikacıların siyasetçilerin oyunlarına alışık olduğunu ifade eden Çiftci, "Ama, hangi oyunu yaparlarsa yapsınlar karşılığını verecek kadar karşı oyun da biliyoruz. Bakan Şahin'i, Uzlaştırma Kurulu kararlarında altına imza altığı taahhütleri bir kez okumaya davet ediyoruz. Eşit işe eşit ücret ve diğer hakları içeren 50 maddelik 2005 yılı için geçerli kurul kararlarının kaç tanesini yerine getirmiş? Taahhütleri arasında yer alan ücret adaletsizliğini gidermeden 15 Ağustos'ta memurların karşısına toplu görüşme masasına hangi yüzle oturacak? Memurların haklarını sendikaları arayacak güçte ve yetenektedir. Kimse ev sahibini bastırmaya çalışarak kafaları karıştırmasın. Biz haklarımızı nasıl alacağımızı çok iyi biliyoruz. Hükümetin opsiyonları dolmuştur. Toplu görüşme masasına hükümetin kafaları karıştırarak değil, kaynak üretmiş halde gelmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber