Yüksel Sarıkaya'dan kardeş okul ailelerine Ramazan ziyareti

Özel Samanyolu Yüksel Sarıkaya İlköğretim Okulu, kardeş okul olarak belirlediği Haymana Gedikli köyü İlköğretim Okulu'na eğitim yılı başından itibaren değişik yardımlarda bulunuyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 17:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırtasiye, kitap, giyecek yardımını belirli aralıklarla sürdüren Özel Samanyolu Yüksel Sarıkaya İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği ve öğretmenleri, Ramazan ayı içerisinde düzenledikleri gıda yardımı kampanyasıyla hazırladıkları yardım kumanyalarını kardeş okul ailelerine Kimse Yok Mu Yardımlaşma Derneği ortak organizasyonu ile ulaştırdı.

Her iki okul arasında 2011?2012 eğitim öğretim yılında temelleri atılan kardeşlik duygularının pekiştirilmesi, Ramazan coşku ve sevincinin paylaşılması amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyleyen Özel Samanyolu Yüksel Sarıkaya İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Ayhan Andaç, "Kardeş okul kapsamında, sosyal sorumluluk anlayışımızın gereği olarak öğrencilerimiz ve velilerimiz başta olmak üzere kardeş okulun eksiklerini elimizden geldiğince tamamlamaya çalışıyoruz. Ramazan ayı, yardım ve paylaşma ayıdır. Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) ?Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' hadisini kendimize düstur olarak kabul ediyoruz. Okullar tatilde olsa da, eğitimin ve kardeşliğin kesintisiz bir süreç olduğunu düşünen eğitim kadromuz bu bağlamda kısa sürede düzenlemiş olduğumuz yardım kampanyasında elde edilen gelirlerle Kimse Yok Mu Yardımlaşma Derneği ile birlikte 80 aileye yetecek miktarda Ramazan kumanyaları hazırladı. Ramazan ayında, ihtiyaç sahibi kardeş okul ailelerimiz gönül rahatlığı ile iftar yapabilsin, sahur yapabilsin düşüncesiyle yardım paketlerinin dağıtımını Gedikli Köyü muhtarımız ile birlikte gerçekleştirdik." dedi.

İftar vaktine kadar devam eden kumanya dağıtım faaliyetlerinin ardından, köyde yaşayan hasta ve yaşlıları da ziyaret ederek Ramazanlarını tebrik eden Samanyolu Yüksel Sarıkaya İlköğretim Okulu öğretmenleri ve Kimse Yok Mu Yardımlaşma Derneği gönüllüleri, köy muhtarının ev sahipliğinde oruçlarını Gedikli köylüleri ile birlikte açtı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber