Deniz üzerindeki ilk kablolu kayak merkezi

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından su sporunu sevenler için 2011 Nisan ayında hizmete sokulan Karadeniz'deki ilk ve tek "Su Kayağı Merkezi ve Parkı" her yaştan onlarca sporseveri Samsun'a çekiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir su kayağı merkezinde bulunması gereken har türlü donanıma sahip olan merkezde usta eğitmenler eşliğinde hem eğitimini alıp hem de bu sporu doyasıya yapabilme imkanı sunuluyor.

Bandırma Gemi Müzesi ve Bandırma Plajı'nın hemen yanında yer alan tesisler Türkiye'de deniz üzerinde yapılan ilk kablolu kayak tesisi özelliği taşıyor. Türkiye'de az sayıda bulunan kablolu kayak tesislerinin hepsi yapay ya da doğal göller üzerinde yapılmış. Yetkililer tesislerin deniz üzerinde olmasının sporun yapıldığı suyun daha temiz olmasını ve daha konforlu bir kayak deneyimi sağladığını belirtiyor.

Kablolu su kayağı merkezi, eğitim parkuru, plajı, karavan park, dinlenme ve izleme platformları, kafeleri, kablosuz internet hizmeti, plaj voleybol sahası gibi donatılarla aynı zamanda bir spor ve yaşam merkezi haline dönüşüyor.

60 KM. HIZA ULAŞIYOR

Kablolu su kayağı sisteminde 5 direk üzerinde 656 metre uzunluğunda kablo üzerine 7 sporcunun tutunup aynı anda kayabileceği şekilde taşıyıcılar yerleştirilmiş. Tamamen uzaktan elektronik olarak kontrol edilen elektrikli motor sayesinde kayak yaparken 20 ila 60 km. arasında istenilen hızla kayılabiliyor. Su kayağı parkurunda 4 adet atlama rampası (kicker, funbox, international kicker, slider) bulunurken, parkur uzunluğunun slalom severleri tatmin edecek ölçüde.

HERKES BU SPORU ÖĞRENEBİLİR

Hizmete girdiği ilk yıl Samsunlulara ücretsiz olarak hizmet veren tesis 2012 sezonundan buyana oldukça uygun fiyatlarla her yaştan su sporu hayranlarına hizmet veriyor. Arzu eden vatandaşlar aylık ve sezonluk üye olma imkanından da yararlanabiliyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi SUKAY Tesis yetkilileri tüm Samsunluları bu su sporunu öğrenmeye ve gönüllerince eğlenmeye bekliyor.

SU KAYAĞI FİYAT TARİFESİ

Hafta içi 2 saat 10 TL (malzeme ve eğitim dahil), hafta sonu 1 saat 10 TL(malzeme ve eğitim dahil),

elbise kiralama ücreti 5 TL (wet süit), abone aylık 100 TL kendi malzemesi ile (kask, can yeleği, malzeme dolabı tesis tarafından veriliyor), abone sezonluk 250 TL kendi malzemesi ile (kask, can yeleği, malzeme dolabı tesis tarafından veriliyor).

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber