Keçiören'de Bolu rüzgarı

Ankara Keçiören Belediyesi 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin hemşehri buluşmalarına, Köroğlu Destanı ve aşçılarıyla ünlü Bolu konuk oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2012 10:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünya ülkeleri ve Anadolu'nun farklı şehirlerini ilçeye taşıyan etkinliklerin 13. gecesinde Bolu ağırlandı. Yoğun katılımın olduğu geceye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, AK Parti'li milletvekilleri Mahmut Göksu, Fehmi Küpçü, Necati Çetinkaya, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Sudan Vakıflar ve İrşad Bakanı Muhammet Mustafa Alyaguti, Sudan Büyükelçisi Ömer Haydar Abuzgit, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Bolu Vakfı Ankara Şube Başkanı Özer Özcan, Bolu'nun ilçe belediye başkanları, Ak Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, belediye ve il genel meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bolu Gecesi, Keçiören Halil İbrahim Sofrası'nda düzenlenen iftar yemeğiyle başladı. İftar programının ardından protokol üyeleri alanda bulunan Bolu Evi'nin açılışını gerçekleştirdi. Gecenin açılışında Kıbrıscık Halk Oyunları Ekibi tarafından Bolu'ya özgü yöresel oyunlar sergilendi. Geceye katılan Bolulu sanatçı Ramazan Çelik de seslendirdiği hareketli parçalarıyla geceye renk kattı.

Gecenin açış konuşmasını yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören'de Ramazan coşkusunun farklı yaşandığını belirterek, Boluluları ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin dünya ülkeleri ile Anadolu şehirlerinin kaynaşmasını sağladığına değinen Başkan Ak, "Türkiye'nin cennet köşelerinden olan Bolulu hemşerilerimizle beraber olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Bolu'nun güzelliklerini ve değerlerini burada görerek tanıma fırsatı bulduk.Gecenin gerçekleşmesine katkı sunan dernek ve vakıf başkanlarımıza, Bolu belediye başkanımıza ve Bolulu kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum." dedi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da Başkanı Ak'a teşekkür ederek, "Artık bu güzel etkinlik geleneksel bir hale geldi. Sadece Bolu ile değil dünyayla bütünleşiyoruz. Bu gece Sudanlı kardeşlerimizin de burada bulunması bunu gösteriyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, etkinliğe verdikleri destek ve katkılardan dolayı Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Bolu Vakfı Ankara Şube Başkanı Özer Özcan'a birer teşekkür plaketi ve hediye verdi.

Gecede ayrıca Bolulu ev hanımlarının yaptıkları yemeklerle katıldıkları bir de yarışma yapıldı. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve protokol üyeleri yarışmada jüri üyeliği yaptı. Yemek yarışmasında dereceye giren yarışmacılara da çeşitli hediyeler verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber