ERİDAK'ın Mersin'de katıldığı arama kurtarma tatbikatı başarılı geçti

Zonguldak Ereğli İtfaiye Müdürü ve Ereğli İtfaiyecileri Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Derneği (ERİDAK) Başkanı Muhammet Ali Ateş, Mersin'in Susanoğlu beldesinde bir çok ilden ekibin katılmasıyla gerçekleştirilen arama kurtarma tatbikatının çok verimli ve başarılı geçtiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2012 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERİDAK Başkanı Muhammet Ateş, tatbikatla hem profesyonel hem de gönüllü ekiplerin çok değerli kazanımlar elde ettiğini ifade ederek, "Amacımız Türkiye'deki arama kurtarma ekipleri ile buluşmak ve bir araya gelmekti. Yaptığımız toplantılarla arama kurtarma konularında fikir alışverişinde bulunduk. Ayrıca Türkiye'de yaşanması muhtemel doğal afet olaylarına karşı nasıl davranılması gerektiği, tatbikatlarla uygulamalı olarak anlatıldı. Tatbikata katılan Ereğli İtfaiyesi ve ERİDAK ekipleri doğal afetlerde enkazdan canlı çıkarma, yangın söndürme, denizde boğulan kişi ve mahsur kalanları kurtarma görevlerini üstlenmişlerdir. Bu tatbikat personelimiz açısından büyük bir deneyim olmuştur.? dedi.

80 personel ve 15 aracın görev yaptığı tatbikatta; Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Ereğli İtfaiyecileri Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Derneği (ERİDAK), Ulusal Arama Kurtarma Derneği (ULUSAR), Marmara Üniversitesi Sivil Savunma Kulübü, Gazi Üniversitesi Dağcılık Arama Kurtarma Ekipleri, Afet ve Acil Durum (AFAD) Adana, Afet Acil durum (AFAD) Mersin ve İzmir ekipleri yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber