Fırıncının fotoğraf aşkı Türkiye derecesi getirdi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bu yıl 4.kez düzenlediği ?Tarım ve İnsan? konulu ulusal fotoğraf yarışmasında ?Mısır? fotoğrafı ile üçüncü olan Mustafa Zengin, amacının Gümüşhane'deki yaşamı ulusal manada tanıtmak olduğunu söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2012 23:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıllardır kent merkezindeki Yeni Mahallede fırıncılık yapan 2 çocuk babası 31 yaşındaki Mustafa Zengin, 717 katılımcı ve 3 bin 127 eserin yer aldığı ?Tarım ve İnsan? konulu fotoğraf yarışmasında genel kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu.

Torul ilçesine bağlı Atalar köyünde mısır ayıklayan vatandaşları çektiği ve ?Mısır-Lazut? adını verdiği fotoğrafı ile ilk kez katıldığı yarışmadan Türkiye üçüncülüğü gibi önemli bir dereceyle dönen Zengin, fırındaki işlerinden artan zamanda çektiği fotoğraflarla Gümüşhane sanat camiasında kendisine önemli bir yer edindi.

İlk makinesini yayla çiçeği satarak alan Zengin, çocukluğunda köylerine gelen turistlerin ellerinde gördüğü fotoğraf makinelerini alabilme hayaliyle yıllarca çalıştığını belirterek, daha iyisini yapabilmek için uğraş verdiğini söyledi.

Aynı zamanda Gümüşhane Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneğinin de (GÜFSAD) kurucu başkanı olan Zengin, fotoğrafçılıktaki en önemli hedeflerinden birisinin Gümüşhane sınırları içindeki yaşam tarzını ulusala taşımak olduğunu söyledi. Bu hayalle fotoğrafa baktığını ifade eden Zengin, ödül alan fotoğrafını kendi köyünde çektiğini söyledi.

Fotoğrafın hikayesini anlatan Zengin, şunları söyledi: ?Kışın köyüme tatil için gitmiştim. Orada eskiden mahalle sakinleri bir evde toplanır ve evin mısırlarını ayıklarlardı. Buna da yöresel olarak mısır mecisi derlerdi. Her gece bir evde mutlaka mısır ayıklanır ve gecenin sonunda horon oynanırdır. O dönemi bildiğim için kafamda kalan bir kompozisyon vardı. Yengeme kafamdaki kompozisyonu anlattıktan sonra fotoğrafı dikey kadrajdan üstten çektim. Tarım Bakanlığının yarışmasına katılmamdaki amacım da Gümüşhane'deki tarımı taşımaktı.?

Fotoğrafının derece almasını beklediğini dile getiren Zengin, bundan sonraki hedefinin Gümüşhane yaşamını ve el sanatlarını sadece ulusal değil, uluslararası yarışmalarda da tanıtmak olduğunu söyledi.

Daha iyisini yapmanın sorumluluğunu üzerinde taşıdığını ifade eden Zengin, bu yıl yarışmaya katılan fotoğrafların daha üst düzeyde olduğunu ve her geçen yıl daha da iyi olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber