Kocasına destek için 'oto yıkama ustası' oldu

Eskişehir'de yaşayan 4 çocuk ve iki torun sahibi 40 yaşındaki Selda Soylu, yaklaşık bir yıldır evde oturmak yerine kocasının yanında oto yıkama ustalığı yapıp ona destek vererek, adeta ''Yuvayı dişi kuş yapar'' atasözünün gereğini yerine getiriyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2012 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selda Soylu (40), AA muhabirine, eşi Bekir Soylu'nun daha önce kahvehane işlettiğini, son bir yıldır da petrol istasyonunda oto yıkama ve yağlama işi yaptığını söyledi.

Eşiyle 27 yıldır evli olduğunu ve kocasına her zaman destek olduğunu belirten Soylu, ''4 çocuğum ve iki torunum var. Yaklaşık bir yıldır eşimle buradayız'' dedi.

Kadının isterse yapamayacağı hiçbir şey olmadığını anlatan Soylu, kocasına destek olmak amacıyla yaklaşık bir yıldır her sabah evden birlikte çıkıp işe geldiklerini ve günün her vaktini onunla beraber geçirdiğini ifade etti.

Soylu, daha önce deneyimi olmamasına rağmen oto yıkama işine kısa sürede uyum sağladığını dile getirerek, şöyle konuştu:

''Önce beni görenler çok şaşırdı ama şimdi gelen müşteriler araçlarını yıkatmak için beni tercih ediyor. Bu istasyonun ablası oldum. Genelde eşim ve ben çalışıyoruz. Sadece hafta sonları yardımcı bir eleman alıyoruz. Eşim kamyonların yağlama işini yaparken ben de otomobil ve minibüsleri yıkıyorum.

Eşim daha önce kahvehane işletiyordu. O zaman da eşime destek olmak amacıyla müşteriler dağıldıktan sonra iş yerine temizliğe gidiyordum. Yani eşimi hiçbir zaman yalnız bırakmadım. Yıkama işine saat 08.00'da gelip, 23.00 gibi iş yerini kapatıyoruz. Evde küçük çocuğum olmadığı için ev işlerini bir şekilde hallediyoruz. Ben burada eşime yardımcı oluyorum ama eşim bana evde hiç yardım etmiyor.''

Oto yıkama ustalığı yaparken başından bazı üzücü olaylar geçtiğini bildiren Soylu, yanlışlıkla bir otomobilin aynasını kırdığını ve daha sonra hasarı karşılasalar da araca zarar verdiği için buna çok üzüldüğünü belirtti.

Soylu, bir minibüsün paspaslarını yıkarken kolunu yıkama makinesine kaptırıp yaralandığını ifade ederek, ''Kolumda bir iz kaldı. Yani yıkama işinden bir hatıra kaldı. Ancak genel itibariyle işimden çok memnunum. Gelen müşteriler de yaptığım işten memnun kalıyor. İş yerine geldiklerinde, 'Abla sen yıka' diyorlar. Bu benim çok hoşuma gidiyor ve beni motive ediyor'' diye konuştu.

-''Eşimin yanımda çalışmasıyla müşteri sayımız arttı''-

Bekir Soylu (48) da yıllarca kahvehane işlettiğini, ancak işlerinin bozulmasının ardından yaklaşık bir yıl önce yıkama yağlama işine başladığını söyledi.

İşe başlayınca karısına, kendisine yardımcı olmasını teklif ettiğini belirten Soylu, ''Eşimden sadece otomobillerin içini silmesi konusunda yardımcı olmasını istemiştim. Ancak kendisi yıkama makinesi ve fırçayı eline aldı, bırakmıyor. İşini temiz ve titiz yapıyor. Dolayısıyla gelen müşteriler de onu tercih ediyor. Eşimin yanımda çalışmasıyla müşteri sayımız arttı'' ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber