Yakutiye Belediyesi, her sokağa bir park uygulamasını sürdürüyor

Erzurum merkez Yakutiye Belediyesi, Şükrü Paşa semti girişinde çocuklar için oyun alanı ve büyükler için dinlenmek için park yapıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2012 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Ali Korkut, çalışmaları yerinde denetledi.

Belediye Başkanı Korkut, Erzurum'un en büyük eksikliğinin yeşil ile birlikte oyun alanları olduğunu söyledi. Korkut, bu amaçla ilçe sınırlarındaki her sokak ve mahalleye park ve oyun alanları kurmak için gayret ettiklerini ifade etti.

Şükrüpaşa semti girişinde, 7 dönüm büyüklüğünde bir alanı park ve oturma alanına dönüştüreceklerini belirten Korkut, ?Yakutiye sınırları içerisinde her mahalle ve sokağa yeşil alan kazandırmayı hedefliyorum. Bize ait olan alanlar mevcutsa sorun yok. Buraları dönüştürüyoruz. Ancak birçok mahallede boş alan kalmamış. Yanlış yapılaşma ile birlikte çocuklarımızın yaşayacakları, vakit geçirebilecekleri alanları unutmuşuz. Onları hatırımıza getirmemişiz. Biz bu eksikliği ortadan kaldırmak, her sokakta yaşayan çocukların internet kafelerden farklı oyun alanları olması için çaba harcıyoruz. Bunu yapmalıyız. Oyun grupları, spora yönelecekleri alanlar gerekiyor. Büyükleri de düşünmek, onların da vakit geçirmesi için parka, spor alanlarına ihtiyaçları var. Bu amaçla Şükrüpaşa semti girişinde iki yol ortasında bu alanı oyun grubu yerleştirmek, kamelyalar oluşturarak çocuklarla birlikte büyüklerin de vakit geçireceği alan yapıyoruz.? şeklinde konuştu.

Başkan Korkut, insanı unutarak şehirleşmenin olamayacağının altını çizerek, "Yaşam alanlarının hemen yanı başında sosyal etkinliklerin olabileceği oyun alanları, parklar ve spor alanları oluşturmak istiyoruz. Çalışmalarızda insanı önplana çıkartıyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber