Mamak'ın üç mahallesinde kentsel dönüşüm için başvurular başladı

Mamak'ın üç ayrı mahallesini kapsayan Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Kentsel Yenileme ve Gecekondu Yenileme Projesi kapsamında mahalle sakinlerinden projeye başvurular başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2012 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Projede ilk sözleşme, Altıağaç Mahallesi sakini Durali Kalaycı (80) ile yapıldı.

Mamak Belediyesi'nin TOKİ ile birlikte 575 bin metrekarelik alanı kapsayan Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi mahallelerinde uygulayacağı Kentsel Yenileme ve Gecekondu Yenileme Projesi'ne başvurular başladı. Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme Projesi'nde olduğu gibi yüzde 20'si konut, yüzde 80'i de yeşil alan, sosyal donatı ve otopark alanı olan projenin detayları Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül tarafından mahalle sakinlerine anlatıldı.

Toplantının ardından Mamak Belediyesi Emlak İstimlâk Müdürlüğü Kamulaştırma Şefliği'ne gelen Altıağaç Mahallesi sakini Durali Kalaycı (80) , projeye çok güvendiğini ve artık gecekondudan kurtulmak istediğini belirterek, anlaşma yapan ilk kişi oldu. Daha iyi şartlarda yaşamak için projeyi çok gerekli bulduğunu belirten Kalaycı, ?Toplantıda başkanı dinledim. Çok memnun kaldım. Yıllardır gecekonduda eşimle birlikte yaşıyoruz. Hep hayalimiz apartman dairesinde oturmaktı. Mesut Bey bizi gecekondudan kurtarıyor. Hayırlı olur inşallah.? dedi.

Altıağaç- Karaağaç ve Hüseyingazi mahallelerinin topografyasından dolayı imarlaşmada büyük sıkıntı yaşandığını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, bölgede uygulanacak dev dönüşümle bölgenin sorununun çözüleceğini söyledi.

Akgül, "Mamak'ın gelişimi açısından Kentsel Yenileme Projelerimizi çok önemsiyoruz. Altıağaç-Karaağaç ve Hüseyingazi mahalleleri çok fazla eğimli ve topografyası bozuk olan bir bölgede bulunuyor. Düzenli yapılaşmaya sahip olmayan bu bölgenin sorununu çözmek için başlattığımız dev projemiz kapsamında bölgenin, arazi taramaları ve jeolojik etütlerini tamamladık. TOKİ ile protokolümüzü de tamamladıktan sonra konutların tasarımını hazırladık. Projemiz içinde vatandaşlarımıza çeşitli alternatifler sunduk. Vatandaşlarımızın bir an önce konut alabilmeleri için de onların istekleri, faydaları ve çıkarlarını göz ardı etmiyoruz. Ben ve ekibim her an, her saat, kentsel dönüşüme vakit ayırıyoruz. Anlaşmaların hayırlı olmasını diliyorum.? diye konuştu.

575 bin metrekarelik alanda uygulanacak Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Kentsel Yenileme Projesi'nde, TOKİ tarafından yapılacak 2 adet cami, 20 bin metrekare eğitim kompleksi alanı, spor alanları, Kızılay Sosyal Hizmet Binası, 2 adet temalı kent park, kreş alanı, ticari alanlar, teknik alt yapı alanları, kapalı pazar alanı, aile merkezi ve bilgi evi, yeşil alan, otopark ve sosyal donatılar yer alacak. Proje kapsamında bin 400 gecekondu yıkılıp yerine 5 bin 750 konut üretilecek. 5 ayrı konut tipi bulunan projede hiçbir vatandaş mağdur edilmeyecek. Gecekondusu olan ve tapusu olan, tapu tahsis belgesi olan veya ne tapusu ne de tapu tahsis belgesi olmayıp sadece gecekondusu olan vatandaşlar da hak sahibi olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber