Karaman'da üniversite öğrencileri kiralık ev bulmada zorlanıyor

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi'nde (KMÜ) eğitim gören öğrenciler kiralık ev bulmakta zorlanıyorlar.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2012 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Öğrenciye ev kiralanmaz' anlayışının esiri olan Karamanlılar; ulaşımı rahat ve doğalgazlı ev arayan öğrencileri geri çevirerek hayal kırıklığına neden oluyorlar.

KMÜ Kamil Özdağ Fakültesi Biyoloji Bölümü 4.sınıf öğrencisi olan ve üniversitede Öğrenci Konsey Başkanlığı da yapan Emre Ökkeş Soydemir, 3-5 öğrencinin bir araya gelerek kendi imkanları ile ev kiraladıklarını, ancak evin kullanımında hassas olmayan, temizliğe dikkat etmeyen, çevresini rahatsız eden ve eve ait faturaları ödemede dikkatsiz davranan öğrencilerin kötü bir sicil bırakmasının kendilerini zor durumda bıraktıklarını belirtti. Soydemir, "Bu tür sıkıntılara bay - bayan karışık aynı evde kalan öğrencilerin hal ve hareketleri de eklenince doğal olarak bina sahipleri kiralık ev arayanlarda aileleri tercih etmeye başladı. Durum böyle olunca Karaman'a sadece okumaya gelen, evdeki tüm işlerde hassas olan, maneviyat noktasında duyarlı hareket eden öğrenciler ev ararken ne kadar dil dökselerde de ev kiralayamıyorlar. Bu noktada ya bir referans bularak ya da daha ciddi kira bedeli ödeyerek bir şeyler yapılmaya çalışılıyor. Ancak bu durum da bizi çok rahatlatmıyor.? dedi.

Soydemir, Karaman'a gelen tüm öğrencilerin ev kiraladıklarında çok hassas olmalarını, Karamanlılardan da öğrencilere güvenip evlerini kiralamaları noktasında yardımcı olmalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber