Van Müftüsü Arvas: Evlerinizi gelişigüzel yapmayın

VAN ve Erciş İlçesi'nde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından yaralar sarılmaya çalışılırken, Van Müftüsü Nimetullah Arvas da Kuran-ı Kerim'den örnekler vererek yapılar konusunda uyarılarda bulundu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Ağustos 2012 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arvas, Kuran-ı Kerim'de çok güzel kavramların olduğunu belirterek bunlardan birinin de 'İhsan' olduğunu söyledi. Arvas, "Bu kavram, işini gelişigüzel değil de sağlam yapmaktır. Bu; evlerimizi, apartmanlarımızı yaparken de geçerlidir" diye konuştu.

Geçen yıl 23 Ekim'de 7.2 ve 9 Kasım'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremler Van ve Erciş'te büyük yıkıma neden oldu. Yıkılan binalarda 644 kişi yaşamını yitirirken, yüzlerce kişi de yaralandı. Yıkılan binalarla ilgili hazırlanan bilirkişi raporlarında ise binaların depreme dayanıklı olmadığı belirlendi. Van Müftüsü Nimetullah Arvas, Kuran-ı Kerim'den örnekler vererek insanların gelişigüzel ev yapmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Arvas, Kuran-ı Kerim'in, Allah tarafından insanların dünyada mutlu ve mesut olmaları için tebliğ edildiğini belirterek şöyle konuştu:

"Kuran-ı Kerim'de çok güzel kavramlar vardır. Bunlardan bir tanesi 'İhsan' kavramıdır. Bu kavram, işini gelişigüzel değil de sağlam yapmaktır. Günlük yaşantımızdan bina yapmamıza kadar vasıtaya binmemize, insanlarla ilişkilerimize, hayvanlara olan davranışlarımıza kadar Kuran-ı Kerim'in bize kurallar manzumesidir. Peygamber efendemizin oğlu İbrahim vefat edince, defin sırasında üzerine toprağı gelişigüzel attılar. Peygamber efendimiz uyardı, 'Öyle yapmayın' dedi. Etrafındakiler artık öldüğünü, toprağın nasıl atımasının bir öneminin olmadığını söylediler. Peygamber efendimiz 'Hayır' dedi. 'Bu bir iştir siz bir iş yapıyorsunuz. Allah işini güzel yapan mümini sever' dedi. Bundan hareketle evlerimizi, apartmanlarımızı yaparken, şehir yerleşkelerimizi yaparken sadece bu örnekten bile ders alırsak çok güzel işler başarırız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber