AKP bürokratlarını harcadı

Haber Giriş : 11 Ağustos 2005 06:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP, iktidarda olduğu üç yıl boyunca kadrolarını oluşturma konusunda sık sık Köşk'le karşı karşıya gelirken, vekaletle atanmış bürokratlar bu döneme damgasını vurdu. Ancak son günlerde birbiri ardına gündeme gelen istifalar ve emeklilik talepleri olayın bir başka bir boyutunu da gözler önüne serdi. Hükümet, bin bir zorlukla, uğruna kimi zaman kavga etmeyi göze alarak göreve getirdiği bürokratları, bir süre sonra gözden çıkarıyor. Bazı bürokratları ise taşımakta güçlük çekiyor ya da dil birliği sağlayamıyor.

DEMİRÖZ gitti

TRT Genel Müdürü Şenol Demiröz'ün hikayesi, bunun en çarpıcı örneklerinden biri. Başbakan Erdoğan'ın, 'abi' diye hitap ettiği Demiröz'ün TRT Genel Müdürlüğü'ne atama kararnamesi üç kez Köşk'ten döndü. Ancak Erdoğan'ın ısrarı sonucu mevcut RTÜK üyelerinin TRT Genel Müdürlüğü için aday belirleyebileceğini düzenleyen bir yasa çıkartıldı. Tam 9 ay mücadele veren hükümet sonunda Demiröz'ün koltuğa oturmasını sağladı. Ancak Demiröz'ün kadrolaşma politikası, hükümete muhalif kesimlerle sıcak ilişki kurması, Erdoğan'ın danışmanlarıyla işbirliğine yanaşmaması kulislerinin ardından Demiröz emekliye ayrıldı.

AVCI da uzun kalamadı

AKP iktidara geldikten bir süre sonra, Hanefi Avcı'yı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığına getirildi. Avcı, Alaattin Çakıcı, Sedat Peker gibi isimlerin üzerine gitti. Enerji Operasyonu'nu sürdürdü. Ancak bir süre sonra görevinden alındı ve Ankara'dan uzaklaştırıldı. Yaptığı bazı operasyonların bu kararda etkili olduğu belirtildi.

Dış görev istedi

Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer de, muhalefetin yoğun tepkisine rağmen, Müsteşarlık koltuğuna getirildi. Ancak, Dinçer'e yönelik eleştirilerin yoğunluğu, hakkındaki irticai faaliyet, tezinin intihal olduğu suçlamalarının ardından Dinçer'in dış görev talep ettiği de kulislere yansıdı.

AKP'nin ardından göreve gelen ancak AKP'ye yakın bir isim olmayan AB Genel Sekreteri Murat Sungar'ın 3 Ekim müzakerelerinden hemen önce istifa etmesinde yine hükümetle arasındaki doku uyuşmazlığının yattığı konuşuldu.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber