Başkan Korkut, ?gün birlik günüdür'

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Haskari'de düzenlenen alçak saldırıyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaparak terörü lanetledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2012 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Korkut, İslam alemi için en kutsal ay içerisinde 8 vatan evladının şehitlik şerbetinden içtiğini belirterek "Hainler, kaybedeceklerdir. Milletçe birlik günüdür, bu birliği ve beraberliği göstermeliyiz" dedi.

Ali Korkut, Türk milletinin tarih boyunca içerden ve dışarıdan her türlü hainlik ile karşı karşıya kaldığını anımsatarak, 'Gün birlik günüdür, beraberlik günüdür" diyerek halkı birlik ve bütünlüğe çağırdı. Hakkari'de gerçekleşen hain saldırı da 8 vatan evladının şehitlik şerbetinden içtiğini, 21 kişinin de yaralandığını ifade ederek "Çok şükür, kana susamış katillerden 14'e temizlenmiştir. İnşallah kökleri kazınır ve milletçe huzurumuzu kaçıran hainler cezalarını bulmuş olur" dedi. Korkut, Başbakan Erdoğan'ın, 'Terör er- geç kaybetmeye mahkumdur' sözlerine atıf yaparak "Başbakanımızın ifadesiyle; Terör örgütü, Ramazan ayında böyle kalleşçe bir saldırı düzenleyerek, bir kez daha bu ülkenin ve aziz milletimizin milli ve manevi değerlerine düşmanlığını sergilemiştir. Terör, er ya da geç kaybetmeye, yok olup gitmeye, milletin azim ve kararlılığı karşısında erimeye mahkumdur. Biz millet olarak tarihin çeşitli dönemlerinde benzer ihanetler ve hain planlarla karşılaştık. Çok şükür ki, milletin azmi ile her türlü musibet ve beladan kurtulmayı başardık." Şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, Hakkari'de 6 askerin ve 2 geçici köy korucusunun şehit olması dolayısıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e gönderdiği başsağlığı mesajı gönderdi. Başbakan Erdoğan mesajında, "Terör, er ya da geç kaybetmeye, yok olup gitmeye, milletin azim ve kararlılığı karşısında erimeye mahkumdur. Türkiye Cumhuriyeti ve aziz millet, sadece terör örgütüne değil; terör örgütünün iplerini elinde tuttuğu canilere de, terör örgütünün iplerini elinde tutan düşman ülke ve çevrelere de haddini, hududunu bildirecek güçtedir" ifadelerine yer verdi.

Akşam teravih sonrası Yakutiye Kent Meydanında bir konser düzenleyecek olan sanatçı Esat Kabaklı, hainlere karşı tek yürek olma çağrısı yaptı. Kabaklı, "Bu konseri iptal edebilirdik. Evet, bu biraz onların ekmeğine yağ sürmek olurdu. Tek yürek olmak için alanda bütün Erzurum'u bekliyorum. Birlik ve beraberlik adına, tek yürek olarak şehitlerimizi, onların aziz hatıralarını yad edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber