Öğrenci Kolektifleri'nden siyah bantlı YÖK protestosu

Başkent'te Öğrenci Kolektifleri üyesi bir grup, değiştirilmesi gündeme gelen Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'ni Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi önünde ağızlarına siyah bant takarak protesto etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2012 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenci Kolektifleri üyesi bir grup, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi önünde YÖK Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'ni protesto etti. "Üniversiteler özgürdür, özgür kalacak", "Özgür eğitim, özgür üniversite" şeklinde slogan atan grup, "Üniversite ileri demokrasi tehdidi altında" yazılı pankartı fakültenin giriş kapısına astı. Ağızlarına siyah bant yapıştıran 20 kişilik grup adına basın açıklamasını, bir protesto eyleminde "havaya yumurta kaldırdığı" gerekçesiyle kaldığı yurttan atıldığı iddia edilen üniversite öğrencisi Tayfun Yıldırım yaptı. Yıldırım, "Önce de bir öğrenci yurttan atıldığında bir başka kurumda eğitimine devam edemezken, bugün okuldan atıldığında bir başka kurumda eğitimine devam edecek. Afiş asmak ise yine suç. Yapılacak değişiklik, basit bir kılıf değiştirmekten ibarettir. Bu uygulamalar üniversiteye ne özgürlük getirir ne de demokrasi. Değişmesi gereken üniversiteleri zapturapt altına almaya çalışan zihniyettir" şeklinde konuştu.

Başka bir üniversite öğrencisi ise hakkında açılan dava dosyalarını göstererek, üniversitelerin daha demokratik olması gerektiğini söyledi. Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber