Şehitler Keçiören'de dualarla anıldı

Ankara'da devam eden 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin 17. gecesinde Karadenizlileri ağırlamaya hazırlanan Keçiören Belediyesi, Hakkâri'deki hain saldırıda 6 asker ile 2 köy korucusunun şehit olması nedeniyle etkinliği iptal etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2012 10:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Keçiören Halil İbrahim Sofrası'nda düzenlenen iftar yemeği ile başlayan Karadenizliler Gecesi, etkinlik alanındaki Karadeniz Evi'nin açılması ve protokol konuşmalarıyla devam etti. Gecenin açış konuşmasını yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ?Bugün Karadenizliler Gecesi. Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği (Kar-Der), 18 ilin oluşturduğu Karadeniz'in coşkusunu sahneye yansıtacaktı. Bugün için çok özel ve eğlenceli bir program hazırlamışlardı ama biz sevincini olduğu gibi kederini de paylaşan bir milletiz. Bu yüzden bu gece, şehit aileleri ile birlikte acıları paylaşıyor ve etkinliklerimizi iptal ediyoruz.? dedi.

Kar-Der Başkanı Uygun Alkan da, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın Karadenizlilere duyduğu muhabbeti çok iyi bildiklerini ve birlikte birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini belirterek, şehitlerin acılarını paylaştıklarını kaydetti.

Ramazan ayının güzelliğine gölge düşürmeye çalışanların muvaffak olamayacaklarını kaydeden AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ve Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök de duydukları derin üzüntüyü dile getirerek birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

Kardeşliğin sınır tanımayacağına dikkat çeken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Muhammet Balta da Anadolu'nun ve dünyanın farklı ülkelerinin kültürlerini Keçiören'de buluşturan Başkan Ak'a teşekkür etti. ?Vatan uğruna kanlarını akıtan, canlarını veren şehitlere çok şey borçluyuz.? diyen Balta, "Tüm şehitleri rahmet, minnetle ve Fatihalarla analım.? dedi.

Konuşmaların ardından başta Hakkari'deki hain saldırıda şehit olanlar olmak üzere tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber