Gökçek: Türkiye'de işsizlik olmayan tek ilçe 'Kazan'dır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2012 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, son yıllarda yapılan yatırımlarla Kazan'ın köy görüntüsünden modern bir ilçeye dönüştüğünü belirterek, "Gelişmekte olan tüm ilçelere Kazan'ı örnek gösteriyorum." dedi. Gökçek, Türkiye'de işsizlik olmayan tek ilçenin Kazan olduğuna da dikkati çekti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Her ilçede halka iftar' programları kapsamında düzenlenen iftar yemekleri devam ediyor. Kazan İlçesi Milli Egemenlik Parkı'nda verilen iftar yemeğine Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, AK Parti milletvekili Haluk İpek, Meclis üyeleri, Bürokratlar, STK temsilcileri ile 4 binin üzerinde vatandaş katıldı. Kazanlılar, Milli Egemenlik Park alanında düzenlenen iftar yemeği öncesinde Büyükşehir Belediyesi Tasavvuf Müziği Grubu'nun söylediği ilahileri dinleyerek, iftar saatini beklediler. İftar öncesi alana gelerek vatandaşların masasına konuk olan Başkan Gökçek, Kazanlıların büyük sevgi gösterisiyle karşılandı. İftarın ardından bir konuşma yapan Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, 8 yıl öncesinde büyük bir köy olan Kazan'ın bugün bir metropol ilçeye dönüşmesinde büyük katkıları olan Başkan Melih Gökçek'e teşekkür ettiğini belirterek, "İftar soframız bizim birlik ve bütünlüğümüzü bozmak isteyenlere en güzel cevaptır. Burada bu sofrayı kuran bizleri bütünleştiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız'a sonsuz saygı ve minnetle teşekkür ederiz." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de, "Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu yıl farklı bir uygulama yapıyor. Sabit noktalardaki iftar çadırlarının dışında kurulan büyük iftar sofraları ile ilçelerde vatandaşla buluşalım, hemşehrilerimizle buluşalım istedik. Bugün de Kazan Belediye Başkanımızın yardımlarıyla sizlerle bir araya geldik" dedi. Uzun bir konuşma yapmayacağını ancak bazı müjdeler vereceğini ifade eden Başkan Gökçek, özellikle Kazanlılar'ın sürekli istekte bulunduğu Aile Yaşam Merkezi için bu ay ihaleye çıkılacağını ve merkezin gelecek yılın ortalarında hizmete gireceğini söyledi. Gençlerin, yaşlıların, çocukların ve kadınların bu merkezden yararlanacağını kaydeden Başkan Gökçek, konuşmasında yapılan bazı çalışmaları anlatırken, "Bu sene Kazan'da asfalt çalışmalarına yoğunluk vereceğiz. Kazan Belediye Başkanı da bu konuda benim adıma tüm çalışmaları takip ediyor. Allah kendisinden razı olsun, el ele verip Kazanımız'ı daha güzel yerlere getireceğiz. Kazan eskiden büyük bir köydü, şimdi gerçekten büyük bir şehir oldu. Son zamanlarda gelişen sanayisi Kazan'a daha büyük bir önem kazandırıyor. Sayın Başbakanımız'ın savunma sanayisini ve uzay sanayini Kazan'ın Akıncılar civarına getirmiş olması, Kazan'ın önemini bir kat daha artırıyor. Allah nasip ederse Ankara'ya her yıl 3 milyarlık, 4 milyarlık savunma sanayiyle ilgili yatırım yapılacak. Bundan dolayı Ankaramız ve dolayısıyla mevki olarak Kazan ilçemiz kalkınacak. 'Türkiye'de hangi ilçede işsizlik yok?' diye sorsanız, Kazan örneğini veririz. Bundan sonra yapılacak iş yerleri de gençlerimizin her zaman daha rahat iş sahibi olmalarını temin edecek." dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Gökçek, iftara katılan yüzlerce vatandaşla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber