Sağanak yağış Samsun'da hayatı olumsuz etkiledi

Samsun'un Salıpazarı İlçesi'nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Terme Çayı'nın su seviyesi yükseldi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Ağustos 2012 18:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye ekipleri de ilçede vatandaşları uyardı. Yağmurun dinmesiyle birlikte ilçede hayatta normale döndü.

Meteoroloji yetkililerin yaptığı sağanak yağış ve sel uyarısı üzerine kent merkezi ve ilçeleride teyakkuza geçti. Yağmur etkili olduğu Salıpazarı ilçesinde sokaklar su birikintileri ile doldu. İlçenin içinden geçen Terme Çayı'nın debinin yükselmesi ise vatandaşlarda korku ve paniğe neden oldu. Belediye ekipleri de su baskınlarına karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu.Terme Çayı kenarındaki bazı ekili arazilerde yağmurdan dolayı hasar gördü. Yaklaşık 1 saat süren yağmurun dinmesiyle birlikte ilçe merkezinde de hayat normale döndü.

Sağanak yağış Çarşamba ilçesinde de etkili oldu. Bu bölgede de cadde ve sokaklar su birikintisiyle doldu. Araçlar trafikte zor anlar yaşadı.

Geçen Temmuz ayında Samsun'un Canik İlçesi'nde meydana gelen sel felaketinde 13 kişi hayatını kaybetmiş, Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerinde de derelerin taşması sonucu oluşan heyelanda bir kişi göçük altında kalarak can vermişti.


Aşırı Yağışlar Terme Çayı'nı Coşturdu

Samsun'un Salıpazarı ilçesinde etkili oyan yağışlar nedeniyle Terme Çayı'nın debisi yükseldi, tarım arazileri zarar gördü.

Dün akşam saatlerinden bu yana Çarşamba ve Salıpazarı ilçelerinde etkili olan yağmur yağışı nedeniyle Salıpazarı ilçesinin ortasından geçen Terme Çayı'nın debisi yükseldi. Dere kenarında bulunan tarım arazileri zarar görürken, belediye ekipleri olası bir sel felaketine karşın önlemler aldı. Salıpazarı'nda 9 Temmuz tarihinde yaşanan sel felaketinde köprüler ve evler yıkılmış, 1 kişi de hayatını kaybetmişti.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber