Dinlenme tesisine kurulan tuz terapi merkezi, müşterilere tedavi imkanı sağlıyor

Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde bir işletmeci, dinlenme tesisine kurduğu tuz terapi merkezi ile müşterilerine tuz odasında tedavi imkanı sağlıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2012 18:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde bir işletmeci, dinlenme tesisine kurduğu tuz terapi merkezi ile müşterilerine tuz odasında tedavi imkanı sağlıyor.

Ilgaz üzerindeki E-80 karayolunda bulunan dinlenme tesisinde mola verenler, sağlık ve dinlenme ihtiyaçlarını bir arada yapıyor.

Tesisin müdürü Osman Akbak, müşterileri arasında çeşitli rahatsızlıkları olanlar bulunduğunu, bu kişilere tedavi imkanı sağlamak için tuz odası oluşturduklarını kaydetti. Tuz terapisinin bir çok hastalığa rahatlatıcı etkisi bulunduğunu anlatan Akbak, "Kaya tuzunun akut solunum yolu hastalıkları, burun tıkanıklıkları, kronik bronşit, uykusuzluk gibi hastalıklara iyi geldiği biliniyor. Biz de 2 tesisimizde özel bir alanı bu iş için ayırdık ve duvarları tuzla özel olarak işleyerek şekillendirdik. 7 ton kaya tuzuyla oluşturduğumuz rehabilitasyon odası, bize yaklaşık 25-30 bin TL'ye mal oldu. Verdiğimiz hizmetin Çankırı tanıtımına da katkı sağlayacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Tuz ve rehabilitasyon odasının yoğun ilgi gördüğünü vurgulayan Akbak, açtıkları tedavi merkezinin müşteri sayısını artırdığını belirtti. Tuz odası sorumlusu Sultan Arıcı, tuz terapisinin 40 dakika süre ile 2 günde bir kez uygulandığını aktardı.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan da tuz odalarını ziyaret ederek, tesis sahibi Akbak'ı yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik etti. Bir süre tuz kaplı odada kalan Özcan, yapılan terapinin kendisini rahatlattığını söyledi. - ÇANKIRI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber