KESK: Hükümet seyyanen zammı bizimle tartışmalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2005 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, hükümetin verdiği sözün arkasında durması, seyyanen zammı kendileriyle tartışması gerektiğini söyledi.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve beraberindeki DİSK Yönetim Kurulu üyeleri, KESK Genel Merkezi'ni ziyaret ederek KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ile görüştü.

Çelebi, görüşmede yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ekonomik ve demokratikleşme olmak üzere iki önemli sorunu bulunduğunu belirtti.

Kamu kesiminde toplu görüşmelerinin 15 Ağustos'ta başlayacağını anımsatan Çelebi, kamu çalışanlarının reel ücretlerinin gerilemesi, temel hak ve özgürlüklerine ilişkin kısıtlamaların devam etmesi gibi sorunlarının tüm toplumu ilgilendirdiğini ifade etti. Hükümetin toplu görüşmeler öncesi yaptığı açıklamalarla topluma şirin gözükme çabası içinde olduğunu belirten Çelebi, "Ama IMF'den tepki gelince takiyye yaparak, bu yönde çalışma yok demekteler" dedi.

Çelebi, toplu görüşme koşullarında kamu çalışanlarının çok fazla bir şey yapma olanağı bulunmadığını dile getirerek, ILO sözleşmeleri doğrultusunda grevli toplusözleşme hakkına ilişkin düzenlemenin ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Çelebi, "kardeş örgütümüz" dediği KESK'le dayanışma içinde olmayı sürdüreceklerini belirterek, "Gücümüz yettiği oranda haklı mücadelenizde yanınızda olacağız" diye konuştu.

KESK Genel Başkanı Tombul da toplu görüşmelerde, geçen yıl kendilerine verilen sözlerin tutulmasını ve yeni taleplerinin karşılanmasını isteyeceklerini söyledi.

Hükümetin, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in ağzından seyyanen zamdan söz ettiğini belirten Tombul, IMF'nin gösterdiği tepki karşısında, bu açıklamanın yalanlandığını ifade etti. Tombul, "Hükümetin verdiği sözün arkasında durması, seyyanen zammı bizimle tartışması gerek" diye konuştu.

Tombul, hükümetin, toplusözleşme çağrılarına karşılık, mevcut hakların kullanımını bile engelleme yoluna gittiğini savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber