Milli Savunma Bakanlığı'ndan 'Asfalt Yol' açıklaması

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2005 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Savunma Bakanlığı, yolların asfalt olmaması nedeniyle terör örgütü tarafından mayınlama faaliyetlerinde bulunulduğu yönündeki iddialara açıklık getirerek, 2005 yılında Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu Bölgesi için talep edilen 4 bin kilometrelik yolun bin 205 kilometresinin asfaltlandığını bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı, son günlerde bazı gazetelerde yer alan yolların asfalt olmaması nedeniyle terör örgütü tarafından mayınlama faaliyetlerinde bulunulduğu ve buna karşı bir tedbir olarak yolların asfaltlanması gerektiğine ilişkin haberler üzerine bir açıklama yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yol asfaltlama ihtiyaçlarına ilişkin bilgi verilen açıklamada, Milli Savunma Bakanlığı tarafından TSK'nın harekat yol ihtiyaçları ve öncelikleri hakkında zamana bağlı kalınmaksızın her yıl ilgili bakanlıklar nezrinde girişimlerde bulunulduğu vurgulandı.

İlgili bakanlıklar tarafından yol asfaltlama ihtiyaçlarının, bütçe olanakları ve elde mevcut iş makinesi parkı kapsamında değerlendirildiğine işaret edilen açıklamada, imkanlar ölçüsünde yatırım programlarına alınarak, karşılanan ve karşılanamayan talepler olmak üzere Milli Savunma Bakanlığı'na bildirildiği hatırlatıldı. Açıklamada, "Bu kapsamda 2005 yılında İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri için talep edilen yaklaşık 4 bin kilometrelik yolun bakım, onarım, kapasite artırımı ve asfaltlama ihtiyaçlarına karşılık bakanlıkların imkanlarını zorlayarak karşılanan ve planlanan miktar bin 205 kilometre civarındadır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber