Kastamonu'da işsizlik oranı düşük

Kastamonu İŞKUR Müdürü Adnan Arslan, Türkiye genelinde işsizlik oranı düşük iller arasında yer aldıklarını, kurum olarak mesleği bulunmayan kişilerin eğitilmesini hedeflediklerini de vurguladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 11:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İŞKUR Müdür Aslan, Kastamonu'yla ilgili üç ayrı projeyi internet sitelerinde yayınladıklarını, gerek mesleki eğitim kurumlarının ve gerekse halk eğitim kurumlarının bu projelerden faydalanabileceğini kaydetti. Arslan, gerektiğinde ilçelere uzman ekip gönderebildiklerini de sözlerine ekledi.

Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organize ettiği ilçe müdürleri toplantısına katılan İŞKUR Müdürü Arslan, kurum olarak geçen yıl boyunca 9 bin 591 kişiye hizmet sunduklarını söyledi. Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri ile geçen yıl ortaklaşa açtıkları iş gücü kursundan 978 kişinin, toplum yararına çalışma projesinden 462 kişinin, girişimcilik kursundan 262 kişinin ve satış programlarından ise 97 kişinin istifade ettiğini anlatan Adnan Arslan, ?Bizler kurum olarak 978 kişinin evine girmiş ve onlara hem meslek öğretmiş hem de ekonomik katkı vermişiz.? dedi.

TÜİK'in yaptığı açıklamada Kastamonu'da iş gücüne katılım oranı yüzde 56,3 işsizlik oranı yüzde 6,4 ve istihdam oranı yüzde 52,7 olarak belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber