İşitme engellilere 'e-Danışmanlık ve Canlı Destek Hizmeti'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM), işitme engellilere yönelik ''e-Danışmanlık ve Canlı Destek Hizmeti'' başlattı.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada hizmetin, işitme engellilerin daha hızlı bir şekilde bilgiye ulaşabilmesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinden faydalanabilmesi amacıyla başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, hizmetin işitme engellilerin devletin sosyal güvenlik kapsamında sunduğu çalışmalarla ilgili de bilgi sahibi olmasını sağladığı ifade edildi.

Açıklamada, İSÖM bünyesinde çalışan bir Türk işaret dili tercümanı aracılığıyla evden sunulan hizmetin ''facebook'', ''messenger hotmail'' ve ''google talk'' üzerinden işitme engellilere ulaştırıldığı kaydedildi.

Hizmetin, işitme engellilerin bilgi alma ihtiyacını karşılamakla beraber zamanın getirdiği modern ihtiyaçlara karşılık vermesi için tasarlandığı belirtilen açıklamada, proje kapsamında işitme engellilerin internet üzerinden, eğitim kurumları, İSÖM hizmetleri, hukuki haklar, yeni mevzuat düzenlemeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi hizmetleri ile devlet tarafından engelli ve ailelerine sağlanan sosyal güvenlik hakları ve hizmetleri hakkında bilgi alabilecekleri vurgulandı.

-Ünlü isimlerden çalışmalara destek-

Tiyatro sanatçıları Yetkin Dikinciler ve Özgür Ozan'ın da aralarında bulunduğu ünlü isimlerin ''Türk İşaret Dili Geliştirme ve Yaygınlaştırma'' çalışmalarına video kısa mesajlarıyla destek verdiği bildirilen açıklamada, hizmetin işitme engellilerin yaşadığı sosyal izolasyonu azaltması beklendiği kaydedildi.

İSÖM'ün işitme engellilerin kamu kurumlarında yaşadıkları iletişim güçlüklerini giderebilmek amacıyla kamu personellerine yönelik Türk işaret dili eğitimlerini de sürdürdüğü ifade edilen açıklamada, ''Bugüne kadar zabıta ve itfaiye amirliği personeline, Sağlık Bakanlığı'na bağlı çalışan hemşirelere, İstanbul Emniyet Müdürlüğü personeline, İETT şoförlerine, İstanbul Müftülüğü'ne bağlı imamlara eğitim verilerek, 4 bin 200 kamu personelinin Türk işaret dilini öğrenmesi sağlandı'' denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber