'Kayıp tablolara' soruşturması: 300'e yakın eserde sıkıntı var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 15:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kültür Bakanı Günay, Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'ndeki ''kayıp tablolara'' ilişkin soruşturma hakkında açıklama yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yönetmen Metin Erksan'ın Teşvikiye Camisi'ndeki cenaze törenine gelişinde gazetecilerin Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'ndeki soruşturmaya ilişkin soruları üzerine, soruşturmayı kendisinin başlattığını belirtti.

Bugün konuya ilişkin bir gazetede yer alan haberde, onaya bağladığı soruşturmanın içinden sızdırılmış bilgilerin bulunduğunu ifade eden Günay, şöyle devam etti:

''Bunlar tamamen bizim yaptığımız soruşturmadır ve geçmiş yıllara, bizden önceki 25 yıla ait olan bir kötü yönetimin izleridir. Ancak şu anda Resim Heykel Müzesi bugün basında çıktığı gibi olumsuz bir mekan değil, tam tersine hem restorasyon, hem koruma, hem de teşhir imkanları genişletilmiş, Ankara turizminin, Ankara kültürünün güzel mekanlarından biri haline gelmiştir. Daha önce 350 eser teşhir ediliyordu heykel ve resim olarak. Şu anda 800 kadar eser teşhir ediyoruz.''

300'e yakın eserde sıkıntı var

Bakan Günay, habere atıfta bulunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''202 değil, 300'e yakın eserde sıkıntı var. Bir kısmı kayıp, bir kısmı taklit, bir kısmı fotokopi, bir kısmı müzeye girmemesi gerekirken girmiş eserlerde sorunlar var. Ancak 5 bine yakın eserimiz var. Bir kısmı da dönüyor bize. 100'den fazla eseri bu çalışmalar sonucunda çeşitli kurumlardan teslim aldık. Geçmiş dönemdeki sorumluluklarla ilgili de soruşturmamız sürüyor. Soruşturma sonuçlarını daha bütün neticeleri almadan kamuoyuyla paylaşmamız doğru değil.''

Bakan Günay, ''12 Eylül ve sonrasında süregelen dönemin kötü izleriyle de halen mücadele ediyoruz. Sorumlular hakkındaki mücadelemiz sürdüğü için ancak bu kadarını söyleyebilirim. Bugün kamuoyuna çıkan bilgiler tamamen benim başlattığım soruşturmanın incelemenin sonuçlarıdır'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber