Hayırsever kadından eğitime arsa desteği

Mersin'in Tarsus ilçesinde hayırsever bir kadın, 8 bin metrekarelik bir araziyi okul yapımı için milli eğitime bağışladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılacak eğitim kurumuna arsayı bağışlayan Ülker Aydın'ın babası Sabri Aydın'ın isminin verileceği bildirildi.

Ülker Aydın tarafından okul yapımı için verilen arsaya ilişkin protokol valilik toplantı salonunda imzalandı. Tarsus ilçesinde bulunan arsa için yapılan protokole hayırsever Ülker Aydın ve Vali Hasan Basri Güzeloğlu imza attı.

Vali Güzeloğlu, çok özel ve güzel bir gün yaşadıklarını, Tarsus'un değerli bir yerinde bulunan bu arsasını eğitim amaçlı kullanmak üzere bağışlayan Ülker Aydın'ın takdir edilecek bir davranış gösterdiğini söyledi.

Güzeloğlu, eğitime yapılan yatırımın geleceğe ve ülkeye yapılan en önemli hizmet olduğunu kaydetti. Bir insanın hayatını eğitimle değiştirmek ve o insanın geleceğini eğitim temelli olumlu bir yöne taşımanın en büyük hayır ve katkı olduğunu belirten Güzeloğlu, "Kalıcı olan bu gibi yatırımlar çok önemli. Maddi varlık bir gün son bulacaktır. Eğitim kurumunun kapısında bir isimle anılmak, o ismin varlığıyla eğitim kurumunu anmak herhalde en güzel ödül ve en güzel mükâfattır.? dedi.

Protokol töreninde, İl Mili Eğitim Müdürü Hasan Gül, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ve Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber