Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi restoranı hizmete girdi

Ankara Altındağ Belediyesi'nin yıkılmak üzereyken restorasyon çalışmaları ile müze haline getirerek vatandaşların hizmetine açtığı Ulucanlar Cezaevi'nin kapalı bölümünün ardından, geçtiğimiz günlerde restorasyon süreci tamamlanan yarı açık kısmı da Ramazan ayında iftar yemekleri için kullanılmaya başlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 17:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Restorasyonu bir yılda tamamlanan ve kültür - kongre merkezi olarak hizmete açılan Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi'nin 500 kişi kapasiteli restoran bölümü, 29 Ekim, Alemdağ ve Önder mahalleleri sakinlerine verilen iftar yemeği ile görücüye çıktı.

Ramazan ayı boyunca her gün farklı mahallelerden Altındağlılar ile iftar programında bir araya gelen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, açıldığı günden bu yana Türkiye'nin dört bir yanından 120 binden fazla kişinin ziyaret ettiği Ulucanlar Cezaevi Müzesi Projesi'nin ikinci etabı olarak tamamlanan Yarı Açık Cezaevi bölümünde çok sayıda kültürel etkinliğin bir arada gerçekleşeceğini belirtti. Tiryaki, ayrıca Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi'nin restoran bölümünün Ramazan ayında iftar yemekleri kullanılmaya başlandığını, kültür ve kongre merkezi olarak tüm tesisin ise bayramdan sonra açılacağını müjdeledi.

Cezaevi, 500 kişilik restoran, cezaevi döneminden günümüze kadar korunan 200 kişilik sinema salonu, 350, 250,100, 50 kişi kapasiteli farklı büyüklüklerde 4 adet toplantı salonu, kafe, meydan ve 150 araçlık otoparktan oluşuyor. Kültür merkezine dönüştürülen alan içerisinde ayrıca, toplam 30 atölyenin yer aldığı bir de Sanat Sokağı bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber