Zihinsel engelliler futbolla tanıştı

Burdur Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan ?Koşabiliyorken Koş' projesi kapsamında Burdur Gazi Atatürk Stadı'nda zihinsel engelli öğrenciler için futbol eğitimleri başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Futbol eğitimlerinin 3 haftadır devam ettiğini söyleyen Burdur Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, Zihinsel Engelliler Spor Kulübü'nü kurduklarının müjdesini verdi.

Zihinsel engelli öğrencilerin ilerleyen zamanlarda diğer takımlarla maç yapacaklarını söyleyen Sportif Eğitim Uzmanı Süleyman Sezen, "Koşabiliyorken Koş projesi kapsamında engelli çocuklarımızı sporun içine dahil etmeye çalışıyoruz. Onları bu şekilde topluma kazandırmayı amaçlıyoruz. Antrenmanlarımız üç haftadır devam ediyor. Verimli geçiyor, ilgi de duyuyorlar. Onun artısı olduğunu düşünüyorum, bizim içinde iyi oluyor, onlarla çalışmak gurur verici. Şu anda 10 öğrencimiz var. Okul döneminde daha da artacaktır. Eğitimlerde futbol çalıştırdığımız için antrenman yapıyoruz, bir aylık bir süreçten sonra takım çıkartacağız. Şu an için ısınma turlarındayız" dedi.

Zihinsel Engelliler spor kulübünü kurduklarını dile getiren Burdur Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, "İlimizde engelliler spor kulübü açma hedefimizin olduğunu önceden izah etmiştik, bugün bu hedefimiz gerçekleşti. Zihinsel Engelliler Spor Kulübü'nü kurduk. Bunun yanında sportif eğitim uzmanı arkadaşımızın nezaretinde, zihinsel engelli arkadaşlarımız haftanın belirli günlerinde futbol antrenmanı yapmaktalar. Biz toplumda dezavantajlı olarak görülen arkadaşlarımızı toplumun içine çekmek, sporu sevdirmek, onlarla kaynaşmak adına böyle bir girişimde bulunduk. Bundan sonrasında da kulüp bünyesinde daha farklı sportif etkinlikler yapmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Müdür Sancar, zihinsel engellilerin antrenmanından sonra engelli öğrencilerin büyük isteği üzerine maç yaptı. Engelli öğrencilerin gol sevincini paylaşan Müdür Sancar, futbol maçında engelli öğrencilerle keyifli anlar yaşadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber