Erdoğan: Teröre karşı geri adım atmayacağız

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin Ankara'daki iftar yemeğinde konuşuyor. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Tüm şehitlerimizi hayırlar yad ediyoruz. Terör örgütü Ramazan ayında yaptığı son saldırılarla hiçbir kutsalı tanımadığını, manevi değerlere saygı göstermediğini, bu milletin değerleriyle hiçbir ortak paydası olmadığını bir kez daha göstermiştir.

Terör örgütü kazanamayacağını bildiği halde teröristleri intihara göndererek nasıl bir zihniyet taşıdığını ortaya koymuştur.

Şu ana kadar sadece Şemdinli'de 115 terörist etkisiz hale getirildi. Bu teröristler göz göre göre ölüme gönderilmişlerdir. Kendi aralarındaki telsiz konuşmaları medyaya da yansıdı, ?Yaralı arkadaşlarınızı taşımayın, infaz edin' diyorlar. Bunu diyecek kadar insanlıktan nasibinin almamış, vicdanlarını yitirmiş durumdalar.

Kürt annenin, babanın evladını daha küçük yaşta evinden koparıp yetiştiriyorlar, sonra da dağlara ölüme gönderiyorlar.

Terör örgütünün iplerini elinde tutan çevrelere karşı da en kararlı şekilde mücadelemizi yürüteceğiz.

Bu zihniyetle konuşacak bir şey yok.Terör konusunda asla ve asla geri adım atmayacağız.

Tüm medyaya sesleniyorum.Yazılı ve görsel medyaya sesleniyorum. Şu güzel ülkemizde şu 75 milyon vatan evladının sorumluluğunu taşıyorsanız bölücü terör örgütünün propagandasını yapmayı bırakın.

Onlarla ilgi yazdığnız her cümle onların arayıpta bulamadığı bir propaganda olur.

Şu mübarek ramazan ayında sınır karakolarında nöbet tutan tüm Mehmetçiklerimize dualarını eksik etmesinler.

Yaklaşık 30 yıldır sadece kalleşe saldırılar yapmakla sadece askerimizi, polisimizi, güvenlik ve istihbarat birimlerimizi hedef almakla kalmıyorlar. Onunla birlikte masum canlarla birlikte kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi de hedef alıyolar. Toplumsal barışı da hedef alıyorlar.

Onlar asla ve asla Kürt kardeşlerimizin temsilcisi değildirler. Terörün aramıza nifak sokmasına izin vermeyeceğiz.

Esad rejimi için artık hiçbir şekilde çıkış yolu kalmamıştır. Atadığı başbakanı bile ülkeyi terk edip Ürdün'e sığındı. Artık sona yaklaşıyoruz.Esad ve arkadaşlarının önünde halkın isteklerini kabul etmekten başka bir yol kalmadı. Komşu ülkeleri tehdit etmek Esad ve yönetimine bir şey kazandırmaz.

Komşu ülkelerden bazıları İran Genelkurmay başkanının devrim muhafızlarına ait bir siteden Suriye'deki bu kanlı gelişmelerin sorumlusunun Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar olduğunu söylemesi düşündürücü ve üzüntü vericidir. İran'ın yanında her zaman bulunan ülke Türkiye'dir. Nükleer konusunda da her zaman yanında olan ülke yine Türkiye olmuştur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber