Fatih Üniversitesi'nde konservatuvar açıldı

Fatih Üniversitesi, Türk müziğini evrensel ölçülerde yorumlayabilecek ve tanıtabilecek bireylerin yetiştirilmesi için konservatuvar bölümü açtı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Türk Müziği Bölümü'ne 2012-2013 akademik yılında özel yetenek sınavıyla öğrenci alınacak. Başvurular, 3 Eylül'e kadar ''http://konservatuar.fatih.edu.tr'' adresinden yapılabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Fatih Üniversitesi Türk Müziği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kınık, konservatuvarın, toplumsal öncülük görevi taşıyan sanatçının ve onun yetişmesi için gerekli olan eğitim özeninin farkındalığı ile yapılandırıldığını belirtti.

Türk Müziği Bölümü eğitim programının idealist hedefler ışığında hazırlandığını ve kadroların bu düşünceyle oluşturulduğunu ifade eden Kınık, ''Klasik Türk Müziği Kavramları'', ''Klasik Türk Müziği Tarihi'', ''Klasik Türk Müziği Çalgıları'', ''Dünya Müzik Tarihi'', ''Solfej'', ''Türk Halk Müziği'' gibi dersler verileceğini kaydetti.

Kınık, ilerleyen zamanlarda yeni açılacak bölümlerle konservatuvarın daha etkin ve iddialı bir yere geleceğini vurgulayarak, ''Gelecekte sanat adına çok güzel şeyler yapacağız. Zira içinde yetiştiğimiz kültür buna oldukça uygun. Sanatın göremediklerimizi göstermesi gibi bir gücü var. Kültür ve sanata değer veren bir nesil yetiştirmeyi ve görmeyi arzuluyoruz'' ifadelerini kullandı.

Türk Müziği Bölümü öğrenim süresinin hazırlık sınıfı hariç 4 yıl olduğunu bildiren Kınık, adayların 2012 yılı Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girmiş ve sayısal-sözel ve eşit ağırlıklı puan türünün herhangi birinden en az 140 puan almış olması gerektiğini kaydetti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber