Sulama kanalında bulunan üç çiftçinin cesetleri adli tıptan alındı

İzmir'in Menemen ilçesine bağlı Maltepe beldesinde, sulama kanallarında bulunan üç çiftçinin cesedi İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yusuf Kafalı (55) ve Zekeriya Toksöz (57), önceki gün Gerenköy ovasındaki tarlalarını sulamak üzere 35 MMR 19 plakalı kamyonetle evlerinden ayrıldı. Gece dönmeyen çiftçileri merak eden yakınları, tarlaya gittiklerinde terk edilmiş kamyonetle karşılaşınca durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekiplerine aynı saatlerde, olayın olduğu mevkide tarımla uğraşan, Foça ilçesi Yeni Bağarası köyünde ikamet eden Bahri Şirin (48) adlı çiftçinin de tarlasını sulamak üzere evinden ayrılıp geri dönmediği ihbarı geldi. Her iki olayı ilişkilendiren ekipler, bölgede yaptıkları aramada Kafalı ve Toksöz'ün cansız bedenlerini, dün (7 Ağustos) sabah saatlerinde sulama kanalında buldu. İlk incelemede, iki şahsın da ateşli silahla öldürüldüğü tespit edildi. Şirin'in de dün aynı sulama kanalında, Kafalı ve Tokgöz'ün cesetlerinin bulunduğu yere 500 metre mesafede tüfekle vurulmuş cesedine ulaşıldı. Jandarma ekipleri tarafından Foça Devlet Hastanesi'ne kaldırılan cesetler, savcılık incelemesinden sonra otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Otopsileri tamamlanan cenazeler. yakınları tarafından teslim alındı. Otopside, çiftçilerin kafalarına ateş edilerek öldürüldüğü tespit edildi. Bahri Şirin Yeni Bağarası, Yusuf Kafalı ve Zekeriya Toksöz ise Maltepe mezarlıklarında defnedilecek. Çiftçilerin yakınları, olayın nasıl meydana geldiğini anlamadıklarını, jandarma ekiplerinin zanlıları bir an önce yakalamaları gerektiğini söyledi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber