Bayraklı Belediyesi camide sema gösterisi düzenledi

İzmir'in Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, ramazan etkinlikleri kapsamında Türk Tasavvuf Musikisi konseri ve sema gösterisi düzenledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

. İlk defa yapılan programa, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Manavkuyu Fatih Camisi avlusundaki konseri, Belediye Türk Sanat Müziği Korosu Şefi Dr. Halil Altınköprü ve ekibi verdi.

İftardan önce başlayan programa Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İlçe Müftüsü Adem Dobur, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Birinci bölümde tasavvuf eserleri seslendirilirken Hakkar'de şehit olan askerler ve bütün şehitler için Kur'ân okundu. Programda konuşan İlçe Müftüsü Dobur, ?Bayraklı Belediyesi, ilçemizde birçok ilkleri gerçekleştirdi. Bu tür programların artarak devam etmesini diler, emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi. Başkan Karabağ ise şehitler için üzüntüsünü dile getirerek şunları söyledi: ?Aziz şehitlerimizi şükranla ve rahmetle anıyoruz. Bu yurdu bölmeye çalışanlar, emellerine ulaşamayacak. Biz bir ölür, bin doğarız. Bayraklı Belediyesi olarak, 'cami de bizim, cemevi de bizim, kilise de bizim' anlayışıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Halkımızın ramazan ayını daha güzel geçirmesi için etkinlikler yaparken beş noktada kurduğumuz çadırlarla hizmet etmeye çalışıyoruz." Programın ikinci bölümünde ise rast ilahiler seslendirildi ve sema gösterisi yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber