Memular toplu görüşme öncesi bir araya geldiler

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Ağustos 2005 05:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen, KESK ve Memur-Sen Toplu Görüşme Sekreterleri, 15 Ağustos'ta başlayacak toplu görüşmeler öncesi ortak talep metni oluşturabilmek için biraraya geldi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi'ndeki toplantıya, Türkiye Kamu-Sen Toplu Görüşme Sekreteri Nazmi Güzel, KESK Toplu Görüşme Sekreteri Kamuran Karaca ve Memur-Sen Toplu Görüşme Sekreteri Mehmet Hadi Erdoğmuş katıldı.

Güzel, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, Kamu İşveren Kurulu'na ortak bir talep metni sunabilmek için, her üç konfederasyonun teknik çalışma ekipleri ve toplu görüşme sekreterlerinin 3 Ağusutos'tan bu yana zaman zaman biraraya geldiklerini söyledi.

Uzlaşma arayışlarının sürdüğünü ve temel taleplerde ortaklaşılabileceğine inandıklarını vurgulayan Güzel, toplantılar sonunda sağlanan sonuçların önümüzdeki günlerde konfederasyon genel başkanları tarafından açıklanacağını belirtti.

Hükümetten gelen seyyanen zam açıklamalarına tepki gösteren IMF'yi de eleştiren Güzel, ?'IMF heyeti haddini bilerek hareket etmelidir. Kimse kamu çalışanlarını rencide edecek, küçük düşürecek açıklamalar yapmamalıdır. Herkes işini yapmalıdır. Bu ülkeyi onlara yönettirmeyiz'' diye konuştu.

IMF'nin söylediklerinin arkasına sığınılarak toplu görüşme masasında gerginlik çıkarılmasını istemediklerini ifade eden Güzel, ?'Artık hükümetin memurlarla barışması gerekiyor. Hükümet uzatılan bu diyalog elini sıkmalıdır. Zira kamu çalışanlarının kaybedecek bir şeyi yoktur'' dedi.

Kamuran Karaca, hükümetin toplu görüşmeleri yok sayarak zam açıklamaları yapmasını eleştirirken, IMF'nin bu açıklamalara bile tepki gösterdiğini dile getirdi. Geçmişte yaşanan hak ve ücret kayıplarının giderilmesini istediklerini vurgulayan Karaca, konfederasyonlar olarak sürdürdükleri görüşmelerde belli bir aşamaya gelindiğini, toplantının ardından yapılacak teknik çalışmayla ortak taleplerin daha da netleşeceğini belirtti.

Mehmet Hadi Erdoğmuş da daha önceki görüşmelerde öncelikle geçmiş yıllardaki görüşme maddelerinin uygulanmasının sağlanmasının ele alındığını, bugün de gelecek yıla ilişkin taleplerin değerlendirileceğini söyledi.

Erdoğmuş, görüşmelerin, memurların lehine olacak bir mutabakatı ortaya koyacağına inandıklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber