Homofili hastalarına Radyoaktif Synevektomi tedavisi

Samsun Medicalpark Hastanesi Tükiye'de bulunan özel hastaneler içinde Homofili hastalarının tedavisi için uygulanan "Radyoaktif Synevektomi" yöntemini uygulayan ilk hastane oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hemofili hastalarının en büyük problemlerinin eklem hasarına bağlı gelişen sakatlıklar olduğunu bildiren Medical Park Samsun Hastanesi doktoru ve 19 Mayıs Hemofili Derneği Başkanı Doç. Dr. Tunç Fışgın, "Hemofili hastalarında eklem sakatlıklarının engellenmesi için hastaların, erken yaştan itibaren gerekli durumlarda faktörleri kullanmaları, düzenli eksersiz yapmaları ve çocuk kan hastalıkları uzmanları tarafından düzenli takip edilmeleri en önemli noktalardır. Bunlara rağmen gelişen eklem problemlerinin, kalıcı sakatlık oluşturmadan önce tedavi edilmesinde ?Radyoaktif Synevektomi' yönteminin tedavi seçeneklerinden biridir. Bu tedavinin ana amacı eklem içine küçük cerrahi girişim ile radyoaktif madde uygulayarak, eklem içinde kanama oluşturan alanların yok edilmesidir. Radyoaktif maddenin yurtdışından gelmesi ve işlemin deneyimli ekipler tarafından uygulanması gerekliliği işlemin zorluğunu oluşturmaktadır. Ülkemizde sadece Üniversite hastanelerinde oldukça sınırlı sayıda, toplam beş veya altı merkezde gerçekleştirilen bu işlem, Türkiye'deki Özel Hastaneler içinde ilk kez Medical Park Samsun Hastanesi'nde uygulanmıştır." dedi.

Medical Park Samsun Hastanesi, ?Radyoaktif Synevektomi' yönteminin Doç. Dr. Tunç Fışgın'dan oluşan ekip tarafından, 4 hemofili hastasının 6 eklemine, 2 saatlik süreçte başarı ile uygulandığını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber