Sönmez: Sanayi üretimi beklentilerin üzerinde arttı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Celal Sönmez, haziran ayında sanayi üretiminin, yüzde 2,7 ile beklentilerin üzerinde arttığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu sonuçla ikinci çeyrekte toplam sanayi üretiminin yüzde 3,4 arttığını ve yüzde 2,8 olan ilk çeyrek artışını geride bıraktığını ifade eden Sönmez, "Bu artışı, büyük ölçüde, daralan AB dışı pazarlara yönelen ve iç piyasa ağırlığı da olan tekstil sektöründeki büyüme sağladı. Tekstil, bu zor dönemde bir kez daha vazgeçilmez olduğunu kanıtladı." dedi.

Yılın ikinci çeyreğinde tüketim ve sermaye malı üretimindeki düşüşe karşı ara malı üretiminde iyi bir ivme yakalandığının altını çizen Sönmez, şöyle konuştu: "Ara malı üretimi yılın ilk çeyreğinde yüzde 1.5 artmıştı. Bu artış ikinci çeyrekte yüzde 4.7'ye yükseldi. Bu artışta, ilk çeyrekte yüzde 0.9 büyümüşken ikinci çeyrekte yüzde 7.1 artan tekstilin yanı sıra ana metal, metal, elektrikli makine gibi hem AB hem de AB dışı pazarlara ihracat kabiliyeti olan sektörlerin performansları etkili oldu. AB odaklı çalışan otomotivde üretim düşüşü ilk çeyrekte yüzde 4'ken ikinci çeyrekte yüzde 7'ye çıktı. İç piyasa odaklı çalışan sektörlerden plastik-kauçuk, mobilya ve gıdada yavaşlama sürüyor. Sadece kimyada önemli bir toparlanma var."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber