Özel Orhangazi Koleji Müdürü'nden velilere yeni eğitim sistemiyle alakalı önemli ikazlar

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde bulunan Özel Orhangazi Koleji Müdürü Mahmut Göçmen, 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında uygulanmaya konulacak yeni eğitim sistemiyle alakalı velilere uyarılarda bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 22:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Göçmen, 2012 - 2013 Eğitim Öğretim yılı için 30 Eylül 2007 öncesi doğan tüm çocukların kayıtlarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından otomatik olarak yapıldığını söyledi.

Velilere önemli uyarılarda bulunan Göçmen, yeni yapılan düzenlemeyle çocukların artık hayata daha erken başlayacağına dikkat çekerek, "Bu durum beraberinde bir çok yenilik getirecek. Ancak 2006 ve 2007 doğumlu çocukların aynı sınıfta olacak olması velilerimizi tedirgin etmektedir. Orhangazi Kolejinde birinci sınıfa yeni başlayacak öğrenciler, sosyal ve duygusal gelişimleri, orantılı kız erkek dağılımı gibi kriterlere göre sınıflara yerleştirilecek. Öncelikli olarak 2007 doğumlu öğrencilerimizi özel bir sınıfa yerleştireceğiz. Böylece velilerimizin 'Çocuğum ezilir mi?' endişesi ortadan kalkacak.

2006 - 2007 doğumlu öğrencilerin aradaki açığın kapanması için oryantasyon çalışmaları da farklı olacak. Küçük çocuklar okuma - yazmaya geçmeleri için zorlanmayacak, okuma - yazma çalışmalarını Rehberlik ve Psikolojik Danışman gözetiminde, 2. sınıf başlarına kadar yayacak şekilde düzenleyeceğiz. Öğrencilerimiz için hazırladığımız eğlenceli akıl oyunları odasında bol bol vakit geçirmelerini sağlayacağız" dedi.

Konunun veliye bakan bir yönünün de olduğuna dikkat çeken Göçmen, bir takvim dahilinde, bünyelerinde velilere yönelik oryantasyon ve eğitim seminerlerinin düzenleneceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber