Gaziler ve Şıhcan, Gaziantep'in açık alışveriş merkezi olacak

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziler, Mütercim Asım ve Şıhcan caddelerinin kentin yeni açık alışveriş merkezi olacağını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güzelbey yaptığı açıklamada, buradaki esnaf ile uzun bir pazarlığın ardından sokak yenilemeye başladıklarını ve neticede başarılı olduklarını belirtti. Alışverişin kalbinin buralar olduğunu ifade eden Başkan Güzelbey, "Buranın müşterisi ayrı, alışverişi ayrı. Buranın esnafını AVM'lere götüremezsiniz. AVM'lerdeki esnafı da buraya getiremezsiniz" dedi.

Yenileme çalışmaları için 22 milyon lira bütçe ayırdıklarını vurgulayan Güzelbey, buranın müşterisinin genel anlamda kent dışından gelecek insanlardan oluşacağını vurguladı. Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis, Kahramanmaraş ve ilçelerden gelecek insanların Gaziler, Şıhcan, Mütercim Asım caddelerinde alışverişlerini gönül rahatlığıyla yapacağını aktaran Güzelbey, "Buradaki esnaf artık müşteri kaybediyordu. Biz de burada görüntü olarak hem bir bütünlük olsun, hem de esnafımız müşteri kaybetmesin diye bir proje başlattık. Burası tam bir ödül alacak proje oldu" diye konuştu.

Bu üç caddede yaptıkları çalışmaların esnafa önemli kazanımlar sağlayacağını dile getiren Güzelbey, şunları söyledi:

"Dükkanların hepsini tek tipe boyadık, üzerlerindeki fazlalıkları yıktık ve üzerlerini tentelerle kapattık. Dükkanların kepenklerini kumandayla açılır kapanır yaptık. Tabelaların hepsini tek tip yaptık. Gaziler Caddesi'nin devamındaki Balıklı Parkı'nı da yenileyip burayı meydan yaptık. Balıklı'ya gelen otobüsler eski adliye binasının bitiminden dönüp gidecekler. Dolayısıyla burası da bir meydan olacak. Çünkü kentler meydanlarıyla anılıyor. Biz de Gaziantep'in meydanının çok olmasını istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber