Ufuk Okuma Salonu öğrencilerinin büyük başarısı

Mersin Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Mersin-Der) bünyesinde faaliyet gösteren Ufuk Okuma Salonları öğrencileri, Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS)'nda büyük başarı gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okuma salonlarına devam eden 75 öğrenci burs almaya hak kazanırken Kargıpınarı şubesi öğrencilerinden Selahattin Kiper, 478 puanla Türkiye 120.si oldu. Kiper, sınavı kazanmak için çok çalıştığını ifade ederek ailesinin ve öğretmenlerinin desteğini her zaman yanında hissettiğini dile getirdi.

Sınav sonuçlarıyla birlikte okuma salonlarında bir başarı hikâyesi daha ortaya çıkmış oldu. 2011'deki bursluluk sınavında 248 puanla başarısız olan Doğan Özdemir, okuma salonundan aldığı eğitimle bu yıl 456 puana ulaşmayı başardı. Özdemir, başarısının ardından öğretmenleri tarafından ödüllendirildi. Ufuk Okuma Salonları'ndaki kurslara katılmaya başladıktan sonra puanlarında düzenli bir artış olduğunu dile getiren Özdemir, bu seneki sınava öğretmenlerinin rehberliğinde çok daha etkili hazırlandığını belirtti. Geçen seneye göre 210 puan daha fazla alabilmesini okuma salonlarına borçlu olduğunu belirten Özdemir, sınav sonucunu öğrenince mutlu olduğunu söyledi.

Ufuk Okuma Salonları Genel Koordinatörü Emrah Değirmenci ise öğrencilerin geleceği adına ellerinden gelen gayreti göstermeye çalıştıklarını ifade etti. Çocuklara ücretsiz kurs imkânı sunduklarını belirten Değirmenci, SBS sonuçlarına göre 23 öğrencilerinin 450 puanın üstüne çıkmayı başardığını kaydetti. Bu puanlarla yerleştirmelerde de büyük bir başarı elde edeceklerine inandığını anlatan Değirmenci, Mersin Valiliği Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında yürüttükleri ?Taş Atan Değil Kalem Tutan Çocuklar? projesi ile daha yüksek hedefleri gerçekleştirmeye kararlı olduklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber