Genelkurmay'ın tavsiye ettiği kitap

Haber Giriş : 13 Ağustos 2005 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı, personelinin Turgut Özakman'ın "Şu Çılgın Türkler" adlı kitabını okuması için tavsiye emri yayımlamaya hazırlanıyor.

Kurtuluş Savaşı'nın anlatıldığı kitapla ilgili tavsiye emrinin yayımlanması durumunda, "Şu Çılgın Türkler", TSK personeli ve silah altındaki erbaşların yararlandığı kütüphanelere girecek.

Böylece gençler, Kurtuluş Savaşı hakkında bilgi sahibi olacak. 22 YTL'ye satılan kitap, TSK personeline daha ucuz bir fiyattan verilecek.

Kitabın başlangıcında şu açıklama yapılıyor:

80 Yıldır Beklenen Kitap

Dünyadaki en meşru, en ahlaklı, en haklı, en kutsal savaşlardan birinin, emperyalizme karşı verilmiş ve kazanılmış ilk kurtuluş savaşının, bir millileşme ihtilalinin romanı, şaşırtıcı bir yakın zaman destanı...

-Turgut Özakman'ın elli küsur yıldır süregelen çabasının ürünü.

-Milli Mücadelemizin, bir serüven romanı gibi rahat okunan ve şimdiye kadar yazılmamış ayrıntılı, çok yönlü öyküsü.

-Gurur ve ibret verici gerçeklerin, gerçek belgelere dayalı olgu ve olayların, insani içine çeken, şaşırtan, heyecanlandıran, ağlatan, gönendiren anlatısı.
-Tüm yeni nesillere eşi olmayan bir armağan.
Sevgili Gençler !

.... Emperyalizmi ve yamaklarını dize getiren, bir enkazdan yepyeni, çağdaş bir devlet kurmayı başaran atalarınızla gurur duyun, şehit ve gazi atalarınızın onurunu yalancılara çiğnetmeyin.

internethaber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber